Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az iskola rendszer hibája...

Mindentudó99 kérdése:

Az iskola rendszer hibája vagy az egyéneké hogy egyszerű kormányrendeletet nem tud sok ember értelmezni?

Figyelt kérdés
Vajon minden egyes élethelyzethez külön fognak most már kérdést kiírni a korlátozásokkal kapcsolatban?
2020. nov. 9. 16:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Látod kérdező, itt mindenki okos mindenki tud mindent, csak egy egyszerű rendeletet nem bírnak értelmezni.
2020. nov. 9. 17:51
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
#11: igaz, hogy még rendelet sincs :)
2020. nov. 9. 17:54
 13/16 anonim ***** válasza:
83%
Kedves tizes, azt ugye tudod, hogy nem feltétlen kellett 6 évesnek lenned ahhoz, hogy ebben az új rendszerben tanulj? Ugyanúgy bevezették ha te éppen akkor már 11-12 éves voltál...
2020. nov. 9. 18:07
 14/16 anonim ***** válasza:
29%
11. Csatold a rendeletet, amit 17:51 előtt olvastál. Én is látni akarom. Vagy tán időutazó vagy?
2020. nov. 9. 18:22
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 Igaz rosszul irtam bejelentés van rendelet még nincs. Attól még lehetne értelmezni
2020. nov. 9. 19:31
 16/16 anonim ***** válasza:
66%

Politikától független a válaszom:

1. Sok funkcionális analfabéta van az országban. Minden generációt érint a probléma, az emberek ijesztően nagy része egyszerűen nem tud alapvető szövegértési és logikai feladatok teljesítésére. Ez egy bonyolult probléma aminek az oka valahol az oktatási rendszer, a nagy társadalmi/gazdasági egyenlőtlenség és egyes kulturális tényezők keresztmetszetében keresendő.

[link]

[link]

Ez nem egy adott kormány hibája, vagy 30 éve probléma, és 30 éve nem oldotta meg senki.

2. Magyarországon (biztos hogy máshol is, de más országok jogszabályait még hobbiból sem olvasgatom) a bevett jogi nyelvezet körülményes, bonyolult és sokszor eltér a köznapi nyelvhasználattól, emiatt nem közérthető. Néha olyan kacifántos mondatokat tudnak írni a jogászok, hogy még az se feltétlen érti akinek kéne. És ez nem csak az én véleményem, a jogászoké is:

[link]

[link]

Szóval adott egy jelentős társadalmi réteg akik a legegyszerűbb szövegek értő olvasására sem képesek, és egy szöveg ami még több diplomás szakembereket is megizzaszt. Szerintem nincs mit csodálkozni hogy sok a félreértés és a félrement információ, szinte törvényszerű.

2020. nov. 9. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!