Miért nem ellenőrzik az üzleteket, hogy milyen gyakran végeznek fertőtlenítést?
"A másik, pedig az, hogy így mindenkinek jobban is kell figyelnie, mihez nyúl hozzá, ami pedig elég kényelmetlen."
Egyszer már írtam, HÚZZÁL GUMIKESZTYŰT és problem solved!
"Miért nem gondolkoztál és ébresztettél másban is kérdéseket?"
Mert, veled ellentétben, nem pánikolok minden szartól!
#26 A gumikesztyű - vagy más kesztyű - nem jó dolog, bármilyen tetszetős is az elképzelés.
Gondold csak végig, hogy mire való a gumikesztyű! Nem arra, hogy te ne szedjél össze valamit amikor megfogod azt, hiszen a bőrödön sem megy keresztül a fertőzés, hanem arra, hogy te ne kenj össze semmit a saját bőröddel. Az embereknél gyakran láttam, hogy nem úgy használták, ahogy előttem valaki le is írta, belépés előtt felveszi, majd amikor kijön leveszi és kidobja, hanem szimplán kesztyűben mászkált egész nap. Csakhogy míg a kezedet te megmosod rendszeresen (főleg most), meg fertőtlenítő szert használsz, a kesztyűvel ezt nem csinálják meg. Igaz hogy nem ér hozzá a bőre a konzervhez, bevásárló kosárhoz, ajtókilincshez, ellenben megfogja vele a táskáját, pénztárcáját, telefonját, saját arcát stb. mert tévesen azt hiszi a kesztyű felvételével megvédte magát.
Szimplán annyi kell, hogy mielőtt bemegyünk vásárolni, akkor legyen tiszta a kezünk, vásárlás közben ne rágjuk a körmünket, ne nyalogassuk az ujjainkat, ne együnk, és a boltban végezve mossuk meg a kezünket, fertőtlenítsünk le azt is meg a bankkártyát, telefont, kulcsot, bármit amit használunk addig. Egy egyszerű fertőtlenítős törlőkendő a táskában vagy autóban ezt megoldja.
Mindig nevetségesnek tartottam a krimikben is amikor a főhős gumikesztyűt húz az áldozat megvizsgálásához, boncolásához akár, majd ezzel a hullás, gumikesztyűs kezével írja alá a papírokat és adja át a kollégájának, ezzel a kesztyűvel veszi fel a telefont, használja a közös, más nem gumikesztyűs emberek által is használatos tárgyalkat, mint számítógép, toll, kilincs stb. Az emberek meg elhiszik, hogy ez így véd. Csak éppen nem őket védi ilyenkor a gumikesztyű, hanem a hullát attól, hogy a vizsgáló személy DNS-e vagy ujjlenyomata rákerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!