Hogyha Magyarország ujrakezdhetne mindent, Nagy-Magyarországostól együtt, akkor hogyan képzelnéd el a legjobb politikai/kormányzati modellt?
Szerintem egy korporatív társadalmi és gazdasági alapú föderáció lenne a legjobb, aminek nem feltétlenül Magyarország, hanem Kárpágmedence-szövetség, vagy valami ilyesmi lenne a neve.
Kettő párt szerintem elég lenne (ugy mint pl. USA-ban)
1.:Regionális gondolkozású, gloabista-ellenes. A föderáció államainak a lakóit helyi alapon különböztetné meg, és egy-egy tagállamban az ott élő népcsoportokat összefogásra bírná.
2.:Nemzetekben gondolkozó, szintén globalista-ellenes. A tagállamok lakosságában nem abban tartana hitet hogy melyik vidéken él, hanem hogy melyik nemzethez tartozik.
Vélemény???!!!
Bocsánat, az előzőben rossz a link: [link]
Ha lusta volnál elolvasni, dióhéjban: nem minden szavazat egy szavazat volna, hanem többet is érhet a szavazatod, de azt ki kell érdemelni. Hogy mennyit ér a szavazatod, azt a "karizmád" mutatja: ahány karizmád van, annyit ér a szavazatod (de értelemszerűen egy jelöltre kell adnod minden szavazatodat, nem lehet "szétszavazni"). Négy karizma van, különböző feltételek teljesítése esetén kaphatsz meg egy-egy karizmát, melyeket idősebb korodban fokozatosan elvesztesz (hogy ne az idősek döntsenek a fiatalok jövőjéről).
Létezne egy ún. súlyozás, amely azt jelentené, hogy néhány embert jogod van súlyozni. Ha te érdemesnek tartod erre a családtagjaidat, barátaidat, akkor megdobhatod őket még egy-egy karizmával. Az időskori "leépítéskor" ezek a másoktól kapott karizmák megmaradnak, csak a saját jogon kiérdemeltek vesznek el. Az ajándékozott karizmát a súlyozónak bármikor joga van visszavonni.
Az ország irányításához ebben a rendszerben teljesen felesleges két fő közjogi méltóság (elnök, miniszterelnök), bőven elég egy, a cikkben országfőnek neveztetik. Az országfői tisztséget 70 év felett nem lehet betölteni, és ha az országfő tevékenysége nem tetszik a népnek, bármikor kezdeményezni lehet a leváltását.
Ne azt szidjátok amit én irtam hanem találjatok ki jobbat! Ha pl. vki szerint a magyarokon kivüli etnikumokat gettősítani vagy kiirtani kellene, akkor bátran leirhatja..
Én nem veszekedni akarok, csak a vélemyényetek érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!