Mi az oka annak, hogy a Mi Hazánk Mozgalom hivatalos oldala le lett tiltva a Facebook-on?
#3, mélyen egyetértek, csak jó lenne világosan látni azokat a szabályokat.
Úgyis annyi szó mostanában a jog szerepéről.
Én csak azt írtam, hogy nehogy már egy fitnesszp_csa magyarázza a járványügyi makrogazdasági hatásait! - de ezért is kussba tettek egy napra.
Ez is OK, de ennél sokkal durvább kijelentéseket meg eltűntek.
"Az, amit a Facebook csinál, az egy nagyon komoly beavatkozás egy magáncég által"
a fb egy magáncég... úgy moderálják a SAJÁT tulajdonukat, ahogy akarják. ha nem tetszik, le lehet lépni, vannak jobbos social media platformok is
#16 Persze, a saját telkemen azt csinálok, amit akarok, ha oda bemegy egy nemkívánatos személy, azt szépen felzabáltathatom a kutyáimmal is akár. Nem, valóságban meg van kötve a kezem, a hatóságoknak, az államnak kell átadnom az ügyet. Egy magáncég milyen alapon szelektál a saját platformján, ha én ezt magánemberként nem tehetem meg?
A Facebook használati feltételei között nincs különbségtétel a jobboldaliság vagy a baloldaliság között. Politikailag semlegesnek hirdeti magát, akkor legyen az is, ne alkalmazzon kettős mércét.
"Egy magáncég milyen alapon szelektál a saját platformján, ha én ezt magánemberként nem tehetem meg?"
a te példádban megölnél egy embert. szerinted ez egy szinten van egy fb oldal törlésével?
helyesebben a példában a nemkívánatos személyt elküldenéd a telkedről. a fb se végezte ki az oldal létrehozóját.
"És mi van, ha nem megy el, ha én elküldöm? Nincs eszközöm a hatóságokon kívül."
a hatóság fogja elküldeni, ők az eszközöd.
"Ha a Facebook csak megkérte volna a Mi Hazánk-ot, hogy számolják már fel magukat, de közben nincs eszközük ennek a kikényszerítésére"
de van. ők döntik el hogy mit engednek meg az Ő tulajdonukon. ők a rendőrség, a te példáddal élve.
"Vagyis nem egészen, mert míg a betörő tisztában van a bűncselekmény elkövetésével (többnyire), és egyértelmű törvény védi a magántulajdont, addig a Facebookon nincs ilyen egyértelműség"
elolvastad a terms and servicest? attól, hogy nem ismered a szabályokat, még köteles vagy betartani őket, ez a való életben is így működik.
szerintem te próbálsz görcsösen a saját igazadhoz ragaszkodni. én értem, amit mondasz, de a hasonlatod nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!