Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az olcsó magyar gyümölcs...

Az olcsó magyar gyümölcs érdekében nem lenne érdemes középiskolásokat bevonni a munkába?

Figyelt kérdés

Tények:

1) Drága a magyar gyümölcs

2) A középiskolásoknak egyébként is 40 óra munka kell az érettségihez

3) Azonban ez a munka rendszerint valami látszatmunka

Nem lenne észszerű azt a 40 órát megszervezetten megcsinálni a földeken?

2020. okt. 28. 20:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
#10 Igen, csalók mindig voltak és lesznek is. Ahogy olyan ostobák is akik nem értik meg mire jó ez a program. Ettől még a célja az amit leírtam és bizony rengeteg fiatal rendesen csinálja is.
2020. okt. 28. 23:05
 12/25 A kérdező kommentje:

Hát kinél hogy folyik a munka; én olyan helyeket is ismerek, ahol azért adnak a diákoknak munkát, hogy elvégezhesse a 40 órát, nem pedig azért, mert szükség van a munkájára.

És igen, nagyon jó lenne, ha megszeretnék az önkéntes munkát, de ezen nem biztos, hogy ez segít.

2020. okt. 28. 23:46
 13/25 anonim ***** válasza:
27%

#12 Nem is kell hogy mind megszeressék. Próbálják ki, tapasztalják meg és aztán tudnak majd dönteni róla.

ha soha nem kóstoltatják meg veled a csokifagyit akkor honnan fogod tudni hogy az finom-e és szereted vagy hogy nem finom és nem szereted? Attól mert mindenkivel megkóstoltatják még nem fogja mindenki szeretni és nem is kell mindenkinek.

2020. okt. 28. 23:55
 14/25 A kérdező kommentje:

De miért ne kéne megszeretniük? Sznob villamosmérnökökre van szükségünk, akik egy cigarettacsikket se hajlandók felszedni, ha nem kapnak érte elég pénzt?

Én nem ebben a középiskolás rendszerben végeztem, azonban én is megpróbáltam az önkénteskedést, és hát nem sok sikerrel jártam. A legtöbb helyen nem tudnak munkát adni az önkéntesnek, főleg nem olyan helyeken, ahová az önkéntes szívesen menne. De még az önkormányzatok is szívják a fogukat, ha valaki beállít hozzájuk, hogy összeszedné a város szélén az illegális hulladéklerakót. Merthogy nekik még az önkéntes munkaerő ellenére is pénzbe kerül a hulladék elszállítása.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy minden középiskolásnak hasznos önkéntes munkát elviekben se lehet adni, szóval még mindig jobb a lepecsételt papír a semmiért, mint a haszontalan munkavégzés.

2020. okt. 29. 00:12
 15/25 A kérdező kommentje:
Ahol dolgoztam, ott is úgy éreztem, csak teher vagyok számukra. Ez nem hinném, hogy bárkivel is megszerettetné az önkéntes munkát. Nekem szerencsére nem vette el a kedvemet tőle, de ha újra önkénteskedésbe kezdek, hatszor átgondolom, hogy megfelel-e az a munka, amit vállalok.
2020. okt. 29. 00:18
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"ha soha nem kóstoltatják meg veled a csokifagyit akkor honnan fogod tudni hogy az finom-e és szereted vagy hogy nem finom és nem szereted?"

A probléma csak az, hogy magamtól is el tudom dönteni, hogy megkóstolom-e a csokifagyit vagy sem. Nincs szükségem rá, hogy az összes ízt erőszakkal végigkóstoltassák velem, mert mások szerint ez jó dolog. Rendes, fizetéssel járó munkát miért nem ad az állam, hogy a gyerek kipróbálhassa milyen dolgozni és legyen munkatapasztalata? Ilyen nem kell mert ez már pénzbe kerül. Küldjük el a gyereket ingyen dolgozni de rendes állás keresésében már nem segít senki. Csodálatos felfogás, önkénteskedjen mindenki, önkénteskedni jó. Legyen kötelező minden választó korú polgárnak is évi 100 óra közösségi szolgálat, hátha még többen megkedvelik. Biztos van aki nem próbálta még :)

2020. okt. 29. 01:42
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

#16 Nem értetted meg. Pontosan arról szól hogy NE pénzért akarjon valamit megcsinálni a gyerek.

Tudom, értem, hogy neked pl. érthetetlen az ha valaki nem csak akkor hajlandó csinálni valamit ha fizetnek is érte, de ettől még a világ nem így működik és nem is így kellene hogy működjön. A hozzád hasonlóknak ott a csalás lehetősége, leigazoltatod valahol, nehogy csinálj is valamit amivel segítettél másoknak ingyen. Értem. de miért kellene hogy mások is ilyenek legyenek?

2020. okt. 29. 07:02
 18/25 A kérdező kommentje:

Sajnos igaza van az idézett válaszolónak, az állam nem azért találta ezt ki, hogy a diákok rájöjjenek az önkénteskedés nagyszerűségére. Szerintem csak ki akarta elégíteni a nyugger szavazóinak vérszomját, akik szerint a mai gyerekek azt se tudják hogy kell dolgozni.

2020. okt. 29. 10:19
 19/25 anonim ***** válasza:

#18 Azt hittem értelmes ötletelésbe kezdtél és erről vársz véleményt. Tévedtem. Belátom ez sem volt más, mint egy ostoba kísérlet valamiféle kormányellenes kérdésre.

Van amikor megbánom hogy próbáltam pozitívan hozzáállni más válaszolókkal szemben és támogatni valakit. Ez most az az eset.

2020. okt. 29. 11:25
 20/25 A kérdező kommentje:
Szóval beismered, hogy eddig kormányvéleményt hangoztattál.
2020. okt. 29. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!