Igaz, hogy a 2006 őszén történt eseményekre a mai napig fel kell hívni a figyelmet?
Felnőtt egy generáció, akiknek szinte semmit nem mond az, hogy az akkori hatalom hogyan rontott rá békés megemlékezőkre. Pedig ez a korosztály lassan szavazóképes korú lesz, vagy már az is.
Szerintem el kell mondani az akkor történteket.
Békés megemlékezők...
Tankkal 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Minek? Nem jön elég migráncs,Gyuri bácsi már nem elég gonosz,kifogytatok a témából?
Valamivel mindig félelemben kell tartani az embereket ugye?
Kb. ebben a korban vagyok, úgyhogy én ezt mondom:
Furcsa az számomra, hogy csak azért, mert Gyurcsány azt mondta, hogy hazudtak, akkor tízezrek mentek az utcákra, ennek ellenére, ha Orbánék hazudnak és lopnak, azt sokan le se szarják. És igen, Feri hazudott és lopott is. Baloldaliként mondom ezt. De az hétszentség, hogy Orbánék 2010 óta sokkal, de sokkal többet hazudtak, mint Gyurcsányék. Gyurcsány azt mondta, hogy loptak, csaltak, hazudtak. Ellenben, ha Orbán kiállna a Parlament elé, majd azt mondaná, hogy "hazudunk mint a vízfolyás, milliárdokat lopunk" valószínűleg nem hömpölyögne több tízezer feldühődött, csalódott fideszes ember az utcákon. Ezzel a beszéddel az a baj, hogy sokan csak kiragadott részleteket ismerik, holott az egészet meg kéne mindenkinek hallgatnia, és akkor kicsit más kép alakulna ki róla. Gyurcsány azt mondta, hogy loptak, hazudtak. Igen. De ő ezt nem akarta tovább csinálni, és azt mondta, egy másik irányba kell menni. Ő ezt monda Őszödön. Szerintem ezt az emberek akkor másképp fogták fel. És amikor a békés tüntetőkre rátörtek a rendőrök, az tényleg rendőrterror volt. De amikor macskakövekkel dobálták a rendőröket, mire a tüntetőkre fújták a könnygázt, azt én nem nevezném rendőrterrornak. A szemkilövetés pedig baleset volt.
Felhívnám a figyelmet, hogy ez az én véleményem, lehet egyetérteni, lehet nem egyetérteni. Fröcsögő válaszokra nem vagyok kíváncsi.
Üdv, egy baloldali
Érdekes módon 2010 után egyetlen demonstrációt sem akart szétverni a hatalom, persze nincsenek is nagyon ilyenek és nincsenek is miért, csak ilyen mondvacsinált okokkal, meg a Fidesz-székházostrom, meg a pár éve nemzeti ünnepeken sípoló meg fütyülő egyének. Ők lennének az elégedetlen tömeg? Ha olyan rossz itt meg "tombol a korrupció" akkor miért nem mennek ki többen?
Még a 2008-as népszavazás is tömegeket állított maga mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!