Szerintetek legalizálni kellene a füvet Magyarországon?
Szerintem legalizálni kéne.
Pl nekem súlyos problémáim vannak az életben, amiket nagyon sok erőfeszítés lenne megoldani. Ahelyett hogy ezekkel foglalkoznák inkább beszívok, és különböző bódulatokba menekülök.
Ha lenne igazi fű megfizethető áron, akkor inkább azt szívnám. Mivel nincs, ezért jöhet a hebál, a bió. Egyszerűbb berendelni egy kis dizájner drogot Kínából legálisan, és elájulni - mint a füvet hajtani, és a rendőrök elől menekülni.
Viszont látom azt is hogy gáz amit csinálok, de nekem már nincs innen vissza-út.
Minden esetre ha igazi füvet szívnák akkor jóval kevesebb bajt, problémát okoznák a környezetemnek. Ezért legalizálnám! Mert így nem kéne ilyen szörnyű dolgokat művelnem, ahhoz hogy előteremtsem rá a pénzt mikor épp elvonásban vagyok...
Kisebb függőség = kisebb társadalmi károkozás.
(Bár ez csak az én véleményem.)
"Tényleg lehet jót tenne a társadalomnak és nem is agresszív tőle az ember, mint az alkoholtól, hanem csak éhes és nyugodt."
Az alkoholtól speciel én nem agresszív, hanem laza és boldog, kicsit bulis vagyok. Nyilván ha orvosi célra kell, akkor engedélyezik. Nagyon nem örülnék, ha nem csak adócsalók, még füvesek is lennénk.
"Viszont látom azt is hogy gáz amit csinálok, de nekem már nincs innen vissza-út."
Ezt szomorú olvasni, viszont akkor másoknak se lenne vissza út. Lehet, hogy neked is lenne, ha nem bódulnál össze vissza. Biztos néhány embernek ez nagy segítség lenne, viszont mi van úgy mindenkivel? Előre ezt nem lehet megmondani, szerintem rossz lenne. Amiben szinte biztos vagyok, hogy jobb nem lenne úgy magának az országnak.
Én se vagyok agresszív az alkoholtól, olyankor sokkal közvetlenebb vagyok, barátságosabb és vidámabb. Nálunk ez családi vonás, senki sem agresszív ha iszik, aki vérszerint rokonom. De sajnos rengeteg ilyen embert ismerek és ez nem a legjobb, persze józanul kedvesek, meg van egy szint amíg viccelődnek csak, utána meg már bunkóznak, szólogatnak és agresszívak. De ugye sajnos még több az olyan eset amikor az alapból agrsszív állat iszik és csak agresszívebb lesz, amiben megint semmi köszönet.
Azonban van pár ilyen kolis "haverom" akik éltek ilyen szerekkel és náluk láttam inkább, hogy mikor ittak akkor kötekedtek, mikor szívtak akkor meg mindenki a barátjuk volt, meg nagyon kedvesek, max a szobákat járták, hogy van-e valakinél felesleges kaja. Ezeknek a társaságát annyira nem kerestem, de akaratlanul is láttam a 2 végletet. Én tényleg nem élek ilyesmivel, még soha nem is próbáltam ki, annyira nem vonzanak ezek a dolgok, de mint mondtam én legalizálnám. Aki akar az akkor tudna minőségitvszívni, aki nem meg ugyan úgy kerülhetné. De tényleg szerintem sokkal másabb lenne a dolog, nem lenne ennyire veszélyes, ha lehetne jó cuccot kapni. Azért mikor hallom, hogy valahol patkány mérget raknak hozzá, meg wd40-el itatják át, hogy jobban üssön, az elég morbid. Nem is csodálkozok, hogy sokan tényleg szétcsúsznak ennyire.
Nem azt mondom hogy úgy kéne legalizálni, hogy otthon állhasson mázsaszám, hanem szabályokhoz kötni. Pl a közterületeken tilos lehetne a fogyasztása, mert alapból káros a passzív dohányzás, de másod tüdőből is be lehet tépni egy tiszta szervezetnek (elvileg). Meg nem tudom még milyen szabályokat kellene ehhez lefektetni, esetleg hogy pl otthon továbbra se lehetne termeszteni, csak boltban venni vagy nem tudom, de lehetnének rá szabályok ugyan úgy, hogy azért védve legyen az ember. De aki ilyennel akar élni, az tudja megtenni. Alkoholban is rengetegen halnak meg, de ha tiltott lenne a bolti alkohol rosszabb lenne a helyzet. Abba is bele lehet gondolni, hogy aki inni akarna az venné a pancsolt piákat, amiben esetleg van mérgező adalék is, hogy "üssön" meg hogy több legyen, akkor abban is többen halnának meg. Ugyan ez a helyzet a drogokkal, csak ugye nincs legális drog (most a kávét, meg az ilyeneket hagyjuk, maradjuk a tényleges drogoknál) és ugye az az olcsó ami felütött cucc, azt tudják megvenni többen, az könnyen beszerezhető, meg attól szál el az ember rendesen. De egy ilyentől nem csoda, hogy nagyon szétvan az illető, hiszen konkrétan mérgezést is kap. Vagy van aki szipuzik, hogy kábuljon, az is életveszélyes, nem csoda hogy az is nagyon kivan. De egy biztonságos bolti marihuána teljesen más lenne. Esetleg, pl mint a cigi már le lenne töltve enyhén és aki akarja szívhatja, aki nem az meg nem. De aki akar az jó cuccot vehetne, nem kellene a rosszal élnie.
Meg ugye mellette a drogpiac is átrendeződne, hiszen a marihuana, a legnépszerűbb termékek egyike, olcsó, könnyen termeszthető, nem igényel nagy tudást. Ha ez legális lenne, akkor ezt nem tudná eladni a diller, nem keresnék fel őket, viszont a többi drognál mehetne a szigorítás, ami felkorbácsolja a piaci árát a többi drognak, senki nem venne drágábban, olyan illegális drogot, amiért nagyobb bünti jár, mikor boltban tudna venni legálisat, ami jó és biztos nincs is felütve semmivel. Kevésbé lenne veszélyes, kissebb lenne a halálozási ráta is, meg visszább szorulna a drog piac is, hiszen nem lenne annyi vevő, vagy nem is lenne.
Mellesleg ugye gyógyászati célra is használható lenne, meg ipari célokra. Nem tudom már, talán a papír gyártásnál kezdték alkalmazni régen, mert olcsóbb volt és jobb, csak menet közben tiltották. Akkor ezen a (vagy más) téren, megint lehetne alkalmazni.
Hát csak szét kell nézni a világban, és máris látjuk, hogy azokban az országokban, ahol tűzzel-vassal 'harcolnak' a drogok ellen, ott milyen hatalmas sikereket érnek el. Lásd pl. amerikát (USA), war on drugs, ugyebár, lecsukjuk, bezárjuk, elkapjuk, és az eredmény: virágzik az illegális drogkereskedelem, és nincs hely, ahol ne juthatna hozzá a fiatal. Rengeteg túladagolás, halál, szenny és ellenőrizhetetlen, kontrollálhatatlan esemény, amelynek áldozatai természetesen a fiatalok.
Ezzel szemben pl. amikor Portugália dekriminalizálta a drogokat, akkor érdekes módon nem megnőtt, hanem csökkent a használók száma, csökkent a túladagolásban elhalálozók száma, és csökkent a drogokkal mindig párhuzamosan létező HIV fertőzések terjedése is.
Amint nem kell bujkálni és titkon beszerezni ezeket, máris veszít a varázsából, ami a vonzereje sok fiatal számára, és könnyebben tud az egészségügy is segíteni.
Arról nem is beszélve, hogy sok haláleset nem magától az adott drogtól történik, hanem a sok mocsoktúl, ami benne van illetve amivel kezelik, mert illegális a piaca az egésznek, senki nem megy a fogyasztóvédelemhez a rossz fűért. Egészen más, ha ezeket nem gyanus sarki alakoktól szerzik be az emberek.
NÉBIH nyilatkozat:
"A kender (Cannabis sativa L.) különböző ipari célokra sokoldalúan felhasznált növény. Élelmiszercélú felhasználásra hagyományosan a kender magját használják, amelyből főként olajat állítanak elő."
"THC tartalom"
"A kender (mint növény) termesztésére, forgalmazására és felhasználására vonatkozó szabályokat a 162/2003. (X. 16.) Korm. Rendelet tartalmazza. Ennek megfelelően élelmiszer kizárólag olyan kenderfajtából állítható elő, amelynek THC tartalma a növény légszáraz állapotú, gyökérzettől és száraktól mentes homogenizált részében nem éri el a 0,2%-ot. Az ilyen legálisan termeszthető, élelmiszer célú kenderfajták magja a növény egyéb részeitől eltérően nem tartalmaz THC-t."
"CBD tartalom"
"A THC mellett a másik fő kannabinoid a nem pszichoaktív, de farmakológiai hatású CBD. Ez a vegyület a legtöbb EU tagállamban gyógyszerhatóanyagnak minősül, ezért a gyógyszerszabályozás alá tartozik vagy élelmiszercélú felhasználás esetén pedig új élelmiszernek minősül és azokat az új élelmiszerekről szóló 2015/2283/EU rendelet szerint engedélyeztetni kell."
"Az OGYÉI 2018.08.22-én állásfoglalást adott ki a kannabidiollal (CBD) való tevékenységre vonatkozóan. Ebben az állásfoglalásban a megállapítások a CBD-re mint humán gyógyszer hatóanyagra és mint étrend-kiegészítőre vonatkoznak."
Legálisan forgalmazzák a CBD hatóanyagú készítményeket Magyarországon. Rá lehet keresni, egyes gyógyszertárak és webshopok forgalmazzák. Ismétlem, legálisan. A gyógyhatásainak utána lehet nézni. Ez nem homeopátiás placebo és nem is drog. De azért jó nyárspolgárként hőbörögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!