Jól látom hogy a magyar kormány és a magyar emberek elengedték a vírust?
Azt érzékelem, hogy a magyar kormány teljesen elengedte a vírust. Nem hoznak további intézkedéseket. Naponta most már majdnem 50 ember hal meg. Egy kisebb várost már fel lehet tölteni emberekkel annyi koronás beteg van (34.000 fő). Ezek nagyon komoly számok! Nem azt várom el hogy zárjunk le mindent újra... de legalább hirdetnék a maszkviselést jobban vagy visszavezetnék az időseknek hozott vásárlási sávot de nem... semmit nem csinálnak. Ennek annyi pozitívuma van hogy a gazdaság legalább döcögősen de megy (habár a turizmus és a szórakoztató ipar így is halott) de milyen áron?
A másik és talán ez a szomorúbb, hogy az emberek is elengedték a dolgot. Értem, hogy már mindenki nagyon unja a maszkviselést meg a szabályokat, én is unom...DE Miért van az hogy a kínaiak , japánok fegyelmezetten végig tudják csinálni ezt az egészet? Bennünk magyarokban is lehetne egy minimális akaraterő. Persze nehéz "szembe szélben hugyozni", ha ilyen GÖdény félék azon vannak hogy ne hordjanak az emberek maszkot. Ezeket miért nem bünteti a kormány? Valamiért mindig csak akkor csattan az ostor, ha ellenzék van a dologban, érdekes nem?
Ti mit gondoltok?
Nem is baj. Előbb utóbb úgyis elkapod. Nem lehet örökké lezárni az országot
Én már nem i shordok maszkot. Buszon sem
"Egy kisebb várost már fel lehet tölteni emberekkel annyi koronás beteg van "
Látod, így működik a csúsztatás, amire aztán a további mondandódat építed fel...
Ugyanis ez nem a betegek száma, hanem a pozitívra tesztelt személyek száma. Ennek csupán egy részhalmaza a beteg. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a háziorvosok által telefonon "diagnosztizált" betegség is beleszámít a statisztikába.
Sajnálatos, hogy hangulatkeltésre használod a járványt.
"Egy kisebb várost már fel lehet tölteni emberekkel annyi koronás beteg van (34.000 fő). "
Ahogy előttem írták is, ez már a hülyeség teteje amit csinálsz.
A vírus nem örökre betegíti meg az embereket. A fertőzöttek jó része nem is lett beteg, a többi meg közben meggyógyult már. Ha naponta 5000 ÚJ fertőzött lenne, akkor is 2-3 hét után ők már többségükben nem lennének fertőzöttek, csak VOLT fertőzöttek. Azért 10 napos a karantén, mert az ember annyi idő alatt meggyógyul.
3-4: Ez az aktív fertőzöttek száma. Igen, lehet ha fertőzöttet írok az pontosabb, mindegy már.
2-es: Nem magad miatt kell hordani a maszkot hanem mások miatt. A krónikus betegek és az idősek miatt hordod a maszkot elsősorban!
#4-5 Ezek az hivatalosan kiadott aktív eseteknek vannak írva, akik még nem gyógyultak meg, szóval a kérdező nem szándékosan csúsztat.
#1 Viszont a cikk végén írják, hogy kevesebben vannak karanténban és kórházban, mint az aktív esetszám.
"2-es: Nem magad miatt kell hordani a maszkot hanem mások miatt. A krónikus betegek és az idősek miatt hordod a maszkot elsősorban!"
Értük fel sem vettem volna sose
#7-es. Az megvan, hogyha nem hordod a maszkot, akkor nem te fogsz megfertőződni, hanem te fertőzhetsz meg másokat?
Illetve, hogy a vírus azért veszélyes, mert a 40-65 éves korosztályban több embernek lesz kórházi ápolást igénylő megbetegedése, mint influenza esetén és nem lesz elég orvos? Nem attól félnek, hogy mindenki meghal, hanem, hogy nincs elég eü kapacitàs rá, hogyha bemész mondjuk egy fülgyulladással, akkor kezeljék, mert a 40 éveseket fogják lélegeztetni az orvosok az intenzív osztályokon.
Van olyan ismerősöm aki hivatalosan a covidosok számát erősíti, második teszt negatív, utána kimutatták, hogy sosem volt beteg.
Nem azt mondom, hogy nem létezik a vírus, viszont az első tesztek eredményeit közlik ami nem túl megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!