A magyarok azért ennyire szociáldarwinisták mert a történelmünk folyamán nagyon sokszor majdnem kiirtottak minket és mindig csak a legerősebbek maradtak életben?
Elképesztő a magyarok szociáldarwinizmusa, szerintem a legtöbb magyart az se zavarná ha éhen halt embereket kéne az utcán kerülgetnie, csak mondogatnák hogy na ők lemaradtak a versenyben.
Teljesen más mint mondjuk egy skandináv társadalom ahol szolidaritás is van és a nélkülözőket is támogatják.
Igen, tudom hogy a magyarok szerint az egész élet egy harc és mindenki harcol mindenkivel.
Elképesztő, mintha valami dzsungelben élnénk tényleg.
"a legtöbb magyart az se zavarná ha éhen halt embereket kéne az utcán kerülgetnie"
Engem személy szerint valóban nem. De azt hogy a többi magyart zavarná-e, csak ők tudnák megmondani.
A szociáldarwinizmus kifejezést helytelen kontextusban használod. Annak pont egyfajta csoportidentitás lenne a lényeg a "genetikailag feljebbvaló" embercsoportban.
A "mindenki mindenkivel harcol" és "az sem zavarná, ha éhenhalt embereket kell kerülni" meg épp ellenkezőleg nagy individualizmust feltételezne.
Na most szerintem ez sem igaz, hogy a magyarok a jég hátán is megmaradó, versengő, saját szerencséjét megformáló nép lenne. Bárcsak így lenne! Szinte minden magyar az államtól várja a megváltást és minden több mindent akar ingyen. Ami versengés van egymás közt, az is kicsinyes. (Tipikus magyar: "Láttad a Feri új autóját?? Mibű fussa neki??!! MIBŰŰ???!!!")
Ha meg nézed a nyugatot mi tette naggyá a harc, mások kifosztása, öldöklése. Kiírtották az indiánokat, zulukat, szipolyokat és kifosztottak mindent
Most már leszállóágban van a neoliebrális migránssímogató gendermaszlaggal. El is fog iszlamosodni európa és a fehér ember el fog tűnni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!