A politikusok miért nem kapnak kozmunkas bért?
Bár jó a kérdés, de provokatív, így ezt a kérdést inkább a politikai rovatba tedd fel, kérlek.
Én DIREKT azért csak itt vagyok jelen, ebben az Üzlet és pénzügyek kategóriában, hogy ne kelljen a politikai kérdéseken idegeskednem.
Azért, amire már az ókori görögök is rájöttek, ha a politikusok nem kapnak normális bért, akkor:
1. Azzal kizárod azokat a politikai szereplés lehetőségéből, akik nem elég tehetősek, hogy másból eltartsák magukat, illetve a munkájuk vállalkozásuk nagy időigényű, és anélkül nem tudnának megélni. Ha kapnak rendes fizetést, akkor egyéb tevékenységüket szüneteltethetik, ezt amúgy el is kellene várni a főállású politikusoktól.
2. Egyes pontból következik, hogy a nem vagy csak jelképesen fizetett politikusok sokkal könnyebben korrumpálhatóak.
3. Szakpolitikusok esetében ezzel kizárod azt, hogy élvonalbeli szakembereket alkalmazzon a kormány. Megjegyzem, a valóban jó szakemberek most is a versenyszférában keresnek sokkal jobban.
Tudom, hogy milyenek a politikusaink, nincsenek kétségeim, hogy korruptak, szakmailag nullák, meg a NER valóban maffiaállamot épített, de ennek nem az az oka, hogy rendes bért kapnak, ha azt elveszed tőlük, azzal csak súlyosbítod a problémákat. Olcsó populista jaték elvenni a politikusok bérét, arra számítva, hogy akkor majd jobb lesz. A képviselői költségtérítés az más tészta, azzal szemben jogos a kritika..
Jogos a kérdés, hiszen a politikusok ELVILEG a KÖZért, az emberekért, azaz mindenkiért dolgoznak - tehát közmunkás bért kellene kapniuk :D
"2. Egyes pontból következik, hogy a nem vagy csak jelképesen fizetett politikusok sokkal könnyebben korrumpálhatóak."
Első pillanatban még igazat is adtam ennek a mondatodnak, 4-es, csakhogy! Az a nagy helyzet, hogy jelenleg a politikusok igen jól meg vannak fizetve, mindig is az első az Ő fizetésemelésük megszavazása - mégis korrumpálhatók, s némelyek így is szétlopják az országot - pedig már vastagon tömve a zsebük :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!