Ukrajna megint korlátozza a magyar nyelv használatát. Ezzel nemzetközi jogokat sért. Mlért nem adunk nagyobb hangot ennek a világban?
Azonnal lépni kellene. Mind a világsajtó, mind pedig a nemzetközi szervezetek felé.
Az nem elég, ha blokkoljuk Ukrajna NATO-csatlakozását. El kell érni azt, hogy bizonyos eszközökkel szankciók érjék a magyarellenes nyelvtörvénye miatt Ukrajnát. Esetleg Moszkva nem tudna a segítségünkre lenni?
Oroszország már most is közvetve segít hiszen teljesen élehetetlenné és egy romhalmazzá változtatja Ukrajnát szép lassan.
Egyszer majd csődbe megy vagy széthullik és akkor lesz lehetőség a dolgok megváltoztatására.
Minek neki hangot adni?
A magyarokon kívül szerinted kit érdekel?
Elárulom: senkit.
Viszont ha EU, és NATO tag akar lenni, kénytelen lesz Ukrajna ezen változtatni.
Szerintem akkor kellene ezzel foglalkozni, ha előtte mi is változtatnánk az itt élő szerb, román, ukrán kisebbségek helyzetén, mert itt is kb. ugyanez van, csak az itteni kisebbségek ezt elfogadták, hogy meg kell tanulniuk magyarul ha itt akarnak élni. A itt élő szerbek is verhetnék a balhét, hogy pl. miért nem intézhetik a hivatalokban az ügyeiket az anyanyelvükön, de nem teszik ezt, mert felfogták, hogy ha egy másik országban élnek akkor nekik kell alkalmazkodniuk az adott országhoz, de szerintem ez így a helyes.
Például én se szoktam kiverni a balhét itt Kanadában, hogy miért nem ebszél senki magyarul a hivatalban és a felvételimet is csak angol illetve francia nyelven adhatom be az egyetemre.
Mivel Ukrajnában a hivatalos nyelv az ukrán így szerintem semmi értelme ezen balhézni. Csak az ott élő magyarok helyzetét nehezítitek meg ezzel szokás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!