A kormány az egészségügyi rendszer viszonyainak drasztikus átalakításával jó döntést hozott?
Rengeteg ellentmondás van. Például hallani olyat is, hogy nem engedélyezik, hogy egy orvos egyszerre praktizáljon magánban és államiban.
Vagy a hálapénz. A béremeléssel miért szűnne meg? Azt az emberek azért adják, hogy jobban odafigyeljenek rájuk. Ez a társadalombiztosítás egyenlőtlensége miatt van például.
Hogyan gondolták, hogy kriminalizálják a hálapénzt? Az adását és elfogadását is büntetni akarják, de a gyakorlatban úgyis megmarad ez a jó magyar szokás. Hogyan ellenőrzik? Lesznek gyomortükrözésre "próbavásárló" titkos ügynökök?
És csak az orvosok fizetését emelik? Mi lesz a nővérekkel, más dolgozókkal? Példátlan egyenlőtlenségeket szülhet az egészségügyi rendszerben ez a húzás és tovább fokozhatja a hierarchikus egyenlőtlenségeket.
Ez egy olyan döntés a kormány részéről, ami vagy nagyon jól vagy nagy rosszul sülhet el, mit gondoltok?

Aham.
Akkor ha neked holnap azt mondaná a főnököd, hogy 250 km-re kéne hétfőn jelentkezni felvenni a munkát - ha meg nem tetszik akkor irány külföld, mert soha többet nem kapsz MO-n munkát. Akkor sem tartanád nagy problémának igaz? Hagyjuk már ezt.
A 2x 5 éves Műegyetemi "képzésedről" leginkább ez a rövid jelenet jut eszembe:

"Én nem látom akkora problémának az átvezénelhetőséget, mint amekkora port kavarak körülötte egyesek már most. "
Mert nem téged érint.
Én sem látom akkora problémának, amit a CEU-val csináltak, mivel pont nem jártam oda soha. Sőt, azt sem látom akkora problémának, amit az SZFE-vel csinálnak, hiszen nem oda járok. Sőt, az sem érdekel, amit a transzneműek ellen folytatnak, mert nem vagyok az.
Ja, de. Mégis csak érdekel, mert attól, hogy engem nem érint, szorult belém egy kis empátia. Milyen kár, hogy az orvosoktól ezt maximálisan elvárják, a betegtől meg semmiféle empátiát nem kap vissza.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!