Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Karácsonykor is lesznek...

Karácsonykor is lesznek koronavirus korlátozások?

Figyelt kérdés

2020. okt. 4. 17:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem tuti.
2020. okt. 4. 21:09
 12/19 árokpart ***** válasza:
44%
Miért lennének? Most sincsenek csak annyi, hogy maszkot kell hordani. Ennél több nem lesz.
2020. okt. 4. 21:15
 13/19 árokpart ***** válasza:
36%
1-es. Semmilyen kijárási korlátozásra nincsen már szükség, ugyanis kb. a tavaszi helyzetet behelyettesítve kb. a második hullám terén április végi-május eleji szintnél tartunk. Tehát október végére szerintem le is fig csengeni, mert mivel, hogy nem voltak korlátozások, nem lassítottuk a járványt úgy mint tavasszal így gyorsabb az átfertőzöttség is.
2020. okt. 4. 21:26
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó: A hideg idő beköszöntével csak nőni fognak a számok. Szerinted influenza-járvány miért mindig a téli időszakban van? Éppen azért, mert a hideg idő, valamint az, hogy az emberek mind bevonulnak az épületekbe, kis helyre sok ember, csodálatosan kedvez a vírus terjedésének. Ez a koronavírusok esetében nincsen másképp.

Egy-két hét múlva tömve lesznek a bevásárlóközpontok, egyrészről azért, mert az emberek már lassan készülődnek a karácsonyra és bevásárlási lázban égnek, másrészről meg azért, mert kint már hűvös lesz, kinti programokat nem lehet csinálni, a család egyetlen munka utáni közös programja az lesz, hogy mennek együtt bevásárolni. Az emberek már nem bulikban meg ismerősi körben fogják elkapni a vírust, hanem a boltban egymástól, miközben úgy várnak a sorukra a pénztárnál, hogy a nyakába liheg (szó szerint!) a másik húsz percen át.

2020. okt. 6. 12:37
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó, tavasszal azt mondtátok, hogy nyáron mind meghalunk, mert a koronavírus terjedése nem függ az időjárástól. Most azt mondjátok, hogy mind meghalunk, mert a koronavírus jobban terjed hidegben. Érdekes egy vírus ez, mindig úgy változtatja a viselkedését, hogy jobban lehessen rettegni :)
2020. okt. 6. 16:07
 16/19 valaki : ***** válasza:
76%

Utolsó:

"nyáron mi lesz még itt!!"

"lesz itt még sírás"

Valami szegény gyerek itt megkérdezte a karanténos izé alatt hogy mikor láthatja vajon újra a barátait, valami gyökér meg beírta neki, hogy soha, mert az életbenmaradás lesz a tét itt a vírus miatt xd

Akkor a további kedvencem hogy mindenkinek van egy ismerőse akitől ő biztos forrásból tudja, hogy távoktatás lesz: szeptember második hetétől, szeptember végén, október 1-től, október 6-tól,október 23-tól xddddddddd

Szóval igen, össze vissza beszélnek :D

2020. okt. 7. 10:11
 17/19 anonim ***** válasza:
én arra volnék kíváncsi, hogyha mondjuk már szeptembertől kötelezővé tették volna az influenza elleni védőoltást és végül a szezonban gyakorlatilag senki nem kapná el, akkor hogy alakulnának a számok...de mondjuk nyilván ez sem járható út, mert valakin pont hogy gyengít a védőoltás is...valakinek meg eleve erősebb az immunrendszere és oltás nélkül sem kapja el, mint mondjuk én is vagy 10 éve nem voltam influenzás, pedig nem veszem fel az oltást...
2020. okt. 7. 20:12
 18/19 anonim ***** válasza:
70%
20:12: én, amennyire emlékszem, egyszer voltam életemben influenzás, 2007-ben. Azt hittem, meggebedek. Ennél állítólag a COVID rosszabb. Nem szeretném megtapasztalni.
2020. okt. 7. 21:03
 19/19 anonim ***** válasza:
49%

Állítólag. A gyakorlatban viszont sokkal lájtosabb a covid, mint az influenza. Jelenleg a fertőzöttek kevesebb mint 1%-a van súlyos vagy kritikus állapotban:

[link]

Természetesen közülük nem fog mindenki meghalni, illetve vannak, akik más betegség miatt vannak súlyos állapotban, így a halálozási arány minden bizonnyal alulmúlja az influenza 0,3%-át. Arról nem is beszélve, hogy a fertőzöttek nagy részének vagy semmilyen tünete nincs, vagy enyhe megfázásos tünetei vannak.

2020. okt. 8. 07:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!