Igazságos az emberekkel szemben egy országban az egykulcsos jövedelemadóztatás ?
Igazságosnak lehet mondani, hogy az. De igazságosnak lehet mondani a progresszív többkulcsos adót is.
Hogy a társadalom és a gazdaság számára hasznos-e! Nos az már egy más kérdés. Erre a válaszom az, hogy nem, a progresszív adó hasznosabb.
Én ma több adót fizetek havonta mint amennyi egy minimálbéres dolgozó bruttója.
Esetleg még a nevemre is vegyek valakit és az lenne az egyenlő közteherviselés ?
Németországban ez elképzelhetetlen lenne.
Egy német ismerősömmel beszéltem erről,és egyszerüen fel sem fogta ami nálunk van ezzel.Egy német úgy gondolkozik,akkor mi jut az államnak?
Ő,nagyon sokat keres,de nagyon sokat adózik is.Különben hogyan van,miből él majd az állam.Ez elképzelhetetlen lenne,vagy általános felfordulás,netán "Párizsi Kommünn" barikádokkal. Ez náluk nagyon komoly dolog lenne, azt érzékeltem.
Nálunk meg egy kis kommunizmus,egyenlősdizgetés,a gazdagok javára,magyar módra.Hadd szakadjon szét az ország ha lehet még jobban!
"Nálunk meg egy kis kommunizmus,egyenlősdizgetés,a gazdagok javára,magyar módra"
Fogadni merek, hogyha az USA-ban így van, akkor ha mélyebbre ásunk a németek pénzügyeinél is, tuti hasonló dolgokat találunk és a német gazdagoknál is így lesz.
"Ha a növekvő jövedelemmel együtt nő az adókulcs mértéke, az nem motiválja több és jobb munkára az embereket."
Ez azért nevetséges szerintem. Hiába vonnak el többet, attól még az én pénztárcámba is több van, főleg, hogy normális sávos adórendszer csak a sávértéken belüli vonatkozik a magasabb százalék nem a teljesre fizetésre.
6. Ez nem így működik,és a németeknél sem ez a mérce.
Az ott természetes,hogy ha én többet veszek ki a közös tálból,akkor többet is kell visszaadnom oda. Ez ott erkölcsi mérce,és ezt be is tartják keményen,mert erkölcsi kérdés. Ennek nem betartása nagyobb bűn,mint az emberölés.Persze nem egy "csúcssportolóról",vagy focistáról beszélek,aki ott is trükközik,és a Steueramt miatt jobb híván átköltözik Svajcba.
Nehogy már ugyanabban a sávban adózzunk mindannyian,mint Mészáros,vagy mint Csányi Sándor.Kifordul a gyomrom,akkora kiszúrás,persze hogy szétszakad az ország.Ezt fel sem tudja fogni egy mémet!
Ember te tudod miből él mészáros meg csányi ?
Nem szja köteles jövedelemből. Céges nyereség, osztalék, tőzsde stb.
Az másképp adózik. Ahhoz képest amekkora közteher van a béreken ezek az emberek filléreket fizetnek be adóba a bevételeik után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!