Az ilyen cikkeknél miért jön elő az összes fideszes a mellét verni?
Ez még bruttóban is kevés a magyarországi árakhoz képest, és ugye ezt mészáros lőrincz és árokásó feri átlagából számolták ki.
Ilyenkor minding megjelennek a fidesz támogatók, hogy "tanulni kellett volna, mit akartok 8 általánossal " stb demagóg szövegek.
Akinek nem volt tehetsége/lehetősége tanulni az tényleg nyomorogjon, ez a mentalitásuk?
A medián bér mutatná meg a valós helyzetet, illetve a vásárlóerőt se ártana figyelgetni...
A fizetésem nettó 400 feletti, de az utóbbi hónapokban annyira sokat költünk kajára, hogy sokszor már azt érzem, hogy minden lóvénk erre megy el.. el nem tudom képzelni, hogy aki 150-200-ból kell, hogy megoldja a hónapot, az mit csinál... sok fideszes is idetartozik, nem fogják sokáig verni a mellüket, ha tartósan 400 ft lesz a kenyér, meg 500 ft eg kg krumpli vagy hagyma...
400ért lehet kg kenyeret kapni? :D
A normálisabb, ehető kenyér 400g 400ft errefelé..
Osztrák, vagy annál drágább árak vannak már itt..
Sok melós örül ha 200at megkapja, kb álom szint rengeteg embernek(milliónyi embernek úgy mondom inkább), és ha nincs saját lakás fizetheted a drága albit
Lemegy az ember a boltba, egy kis alap spagetti-re otthagysz 2-3ezret.
zöldségek, gyümölcsök horror áron vannak, és szerintem ízetlen sza.rok..
vettem barackot most is, kemény, ízetlen
Kérdező
Másik kérdésnél ma már válaszoltam a medián béres megjegyzésre, szerintem neked. Itt van újra.
""Ebbe benne van Mészáros keresete is. :) Mediánt kell nézni, az a hiteles."
Csakhogy míg Mészáros egyedül van, addig a kevesebbet keresők meg 4,5 milliónyian. De a kedvedért rákerestem a medián bérre. Lássuk, hogy a 2019-es 367 800Ft-os bruttó bérhez képest. Ez a Portfóliónak is alaphangon bruttó 308 ezerre jött ki. Húha, most aztán hogy bebukott a kormány!
Ja, nem.
"A Portfolio megpróbálta megbecsülni, hogyan alakultak a mediánkeresetek az elmúlt években. A portál felkereste a Központi Statisztikai Hivatalt (KSH), akik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatait tudták elküldeni, amelyek 2016-ig állnak rendelkezésre. Ezt összevetették a KSH bruttó bérekről szóló jelentésével, amiből az derült ki, hogy a 2010 és 2016 közötti időszakban körülbelül 50 ezer forint körül volt alacsonyabb a mediánbér, mint az átlagkereset. A Portfolio a 2016-ig rendelkezésre álló adatokból becsülte meg a mediánbér alakulását, ami számításuk szerint a tavalyi évben 308 és 320 ezer forint között alakulhatott."
Én ennyit szeretnék erre írni !
Békés megye nettó átlagkereset KSH szerint: 190 ezer forint!
-micsoda jólét lehet arra, és utána csodálkoznak, hogy miért járnak át sokan Romániába dolgozni.
#8 Most meg mondjam, hogy akiket meg én keresek, ott az alsó határ a bruttó 250 ezer a felső a bruttó 1,5-2 millió? Akkor jelentsem ki hogy nem is létezik olyan, aki kevesebbet keres?
Attól mert a te ismeretségi köröd nem olyan, attól még a világ nem áll ott meg - ahogy az enyém sem.
#6: rossz a linked.
Megmernék kérdezi 1000 embert az utcán, hogy mennyit keres nettó. Kíváncsi vagyok kijönne-e a KSH-s nettó 308 rongy :))
Amikor papíron 360ezer regisztrált álláskereső van, amit ugyan csúsztatnak rendesen, mert 3 hónap múlva automatikusan megszűnik a státuszuk. Plusz hónapok telnek el, mire bekerülsz a rendszerbe (lásd én, 5 hónap múlva kerestek, mire pont elhelyezkedtem már).
Ők havi 70ből mit szóljanak?
Vagy a minimálbér 108ezer nettósok?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!