Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jár gyerekcipőben a...

Miért jár gyerekcipőben a magyar politika?

Figyelt kérdés

Bennem az idők alatt rengeteg kérdés merült fel és hálás lennék ha minden válaszol átok. Köszönöm!

Tegyük fel holnap választások vannak kire szavaznál miért?

Mi az oka annak, hogy nem mész el szavazni?

Miért állítják sokan, hogy diktatúra van?

Miért nem lehet politikai állást foglalni nyílvánosan? (Miért kell azokat akik nem értenek egyet velünk nyilvánosan meglincselni?)

A lincselés lehet erős szó de igaz.

Miért baj az, ha valakinek gyarapodik a vagyona?

Lenne még ahonnan ezek jöttek, de vélhetően nem sok ember fog válaszolni ha mégis akkor majd kérdezek még.

2020. szept. 30. 01:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%
Mert a rendszerváltás igazából sosem történt meg. Még mindig a velünk élő Kádárizmus utóhatásait nyögjük.
2020. szept. 30. 09:00
 12/22 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazatok van a karaktergyilkos résszel, de én pont az ellenkezőre gondoltam amikor normális közemberek csinálják ezt. Ha valaki a fidesz mellé teszi le az érveit, azonnal Orbánhívő, fideszes nyugger stb. Ha valaki bármilyen ellenzéki párt mellett akkor pedig jön az, hogy Soros bérenc meg gyúrcsány símogató és nem bírom felfogni, hogy miért történik ez...
2020. szept. 30. 09:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valaki a fidesz mellé teszi le az érveit, azonnal Orbánhívő, fideszes nyugger stb. Ha valaki bármilyen ellenzéki párt mellett akkor pedig jön az, hogy Soros bérenc meg gyúrcsány símogató és nem bírom felfogni, hogy miért történik ez..."

Ha visszanézed, akkor ezt a fidesz elkezdte jó pár éve, és az ellenzéki szavazóknak annyira elege lett belőle, hogy ez a kommunikáció folyik, hogy nem lehet vitázni, érveket hozni, hanem csak megy az anyázás, hogy ők is ezt csinálják.

Bizonyos szintig érthető, mivel a jelenlegi rendszert látva nem igazán lehet kiállni a fidesz mellett. Míg a fidesznek még érdeke, hogy ne legyen egyetlen ember sem az ellenzék közelében, akinek a szavára adnak a fideszes szavazók is.

2020. szept. 30. 09:29
 14/22 anonim ***** válasza:
44%

Többen írták már: a rendszerváltás egy felülről irányított folyamat volt, amiben a régi és az új elit szépen letárgyalta, mi és hogyan legyen. A népnek nem volt meg az az élménye, hogy aktívan kezükbe vették az ország sorsát, és részben emiatt ma is hiányzik az emberekből az öntudatos, nem jobbágylelkű demokrata gondolkodásmód.

Hasonlít kicsit a korrupt magyar gazdasághoz: a hazai vállalkozók javarészt a Kádár-korszak fusizó, ügyeskedő maszekolását vitték át és ez a mai napig meg is látszik a cégek többségén.

2020. szept. 30. 11:52
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

a 9-es válasz elgondolkodtató, mert tényleg sokan azért szavaznak a FIDESZre saját bevallásuk szerint, mert szerintük mással rosszabb lenne a helyzet. (De az MSZP idején is hallottam ezt csak kevesebbet és látjuk mégis mi lett az MSZP-ből.)

De ezeknek az embereknek a gondolkodásmódja szerintem nem jó.

Ez ahhoz hasonló, hogy a megrögzött függő aki a kábítószerről, vagy az alkoholról leszokik, az egy ideig rosszul lesz. Ezért valaki inkább mégsem szokik le, mert nem akar rosszul lenni, hanem tovább akarja érezni a delírium illúzióját még akkor is, ha idővel ezek a szerek átalakítják a szervezetét és a lelkét úgy, hogy egy beteg szörnyeteggé változik. Közben a kábítószer és az alkohol gyártók és terjesztők nagyon sokat keresnek ezeken a függő embereken és röhögnek a markukban.

Ezért akarták 2010 előtt az ilyen hozzáállású emberek az MSZP-t, most ugyanezért akarják a FIDESZt. Nem jó hozzáállás. Ne csináljátok.

2020. szept. 30. 13:03
 16/22 A kérdező kommentje:
Az oké ne mszp meg ne fidesz, de akkor mi? Mert egyébként feltettem :D csak erre senki nem válaszol, ki az akire vagy melyik párt az akire szavaznátok, és miért
2020. szept. 30. 13:14
 17/22 anonim ***** válasza:
54%
Nincs alternatíva. Nincs egy olyan párt sem, ami képes lenne az ország irányítását átvenni a Fidesztől. Szerintem a Fideszen belül kellene egy nézőpontváltás, kevesebb lopás, kevesebb pánikkeltés, kevesebb uszítás. Nekem Lázár volt anno a nagy reményem, de aztán Orbán beijedt és félreállította.
2020. szept. 30. 13:26
 18/22 anonim ***** válasza:
66%

16: Jobboldaliként nekem a Jobbik, vagy a Mi Hazánk lehetőség. A FIDESZ is ezektől a pártoktól vette szinte az összes programpontját, kommunikációját. Akkor inkább már az eredetiek :)

Látok rációt egy megosztott jobb+baloldali kormányzásban (+centrista) is, mert vannak olyan problémák, amelyekre csak a jobb és másokra csak a bal oldal tud normális megoldást nyújtani, ráadásul így egyik oldal sem tud túlzott hatalomhoz jutni, hatékonyan ellenőrizni tudják egymást. Ismét visszatérnének a viták a parlamentbe, mert így lenne normális. A viták eredménye egy olyan konszenzus lenne mindenben, ami minden szavazó számára elfogadható kompromisszum.

Láttuk, látjuk mi lesz akkor, amikor csak egy vélemény dominál. Az igaz, hogy most a parlamentben nincs vita (mert a kérdéseket előre eldönti a Vitya), de nincs is képviselve legalább az ország fele (vagy inkább nagyobb része és sok problémára tákolt megoldás van, vagy szőnyeg alá seprés).

2020. szept. 30. 13:34
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

"Az oké ne mszp meg ne fidesz, de akkor mi? Mert egyébként feltettem"

Nyilván, mert akkor mindenki meg akarja győzni a másikat, hogy a saját pártjára szavazzon, így inkább - hogy ne térítse el senki a kérdés témáját - kihagyta ezt kérdést. :D

A fidesz azt az illúziót tartja fenn, hogy kormányképes és senki más sem, viszont ez nem igaz. Egyrészt, a fidesz nem kormány képes. Azért volt képes fenntartani ezt a látszatot, mert konjunktúra volt és nagyon sok EU-s pénz jött ide, illetve szerzett gyárakat az olcsó munkaerővel, ami szintén pörgette a GDP-t. Viszont a jelenlegi válság helyzetben már most látható eredmények is elég ól mutatják, hogy sosem volt kormányképes a fidesz (magyarázta, hogy mennyire jók vagyunk, mennyire jó gazdasági fejlődés volt itt EU-s szinten, erre mi estünk régiós szinten a legnagyobbat GDP-t tekintve).

Másrészt, vannak ellenzéki pártok, amik valószínűleg képesek lennének kormányozni szakértelmet tekintve - támogatottságot tekintve nem.

Engem az ideológiai alapú kormányzás annyira nem érdekel, inkább vagyok a racionalitás híve, amihez a momentum áll a legközelebb, így én őket mondanám.

Ahogy korábban említették a koalíciós kormányzás is jó, ha ott a felek tényleg ellenőrzik egymást, de legtöbb párt múltjából fel lehet hozni olyan dolgokat, ami miatt erkölcsileg megkérdőjelezhető. Ez egyedül a momentumra nem mondható el, mivel még annyira új.

2020. szept. 30. 15:28
 20/22 anonim ***** válasza:
16%
Főleg az első pár válasz olyan, mintha ugyanaz válaszolta volna meg, aki kérdezte. Vannak még "kormány-hívő" emberek, akik úgy gondolják (jómagam is), hogy vége lenne az országnak,ha más kormányozna. Jönnének a bevándorlók csőstül például. Én 100%-ig meg vagyok elégedve a jelenlegiekkel!!!
2020. okt. 1. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!