Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok nyugtalanság után mégis a...

Sok nyugtalanság után mégis a fidesze szavazok, normális vagyok?

Figyelt kérdés

2 év múlva szavazgatás.

Nekem csak bajt hozott a fidesz, Apámat lefokoszták mert mondta nem politizál. Így kevesebb fizuja lett ezáltal kevesebb bevétel. (2011től)

Lejebb vitték a tankötelezettséget és én -mint utóbb kiderült diszkalkuliás ember megbuktam matekból majd 16 évesen át akartak tenni a híd programba a c-typeok közé egy gyűjtőbe, azon múlott, hogy megjött a papírom, hogy mentesítenek matekból így nem bukok meg, de azt a 2 hónapot kissé nehéznek éltem át, 60 napból 48 napban 3 órákat tudtam aludni mert féltem mikor jön a mentesítés és elfogadják e.

Következő a taigetosz törvény, érettségi előtt évben bejelentették, btm-es arcoknak -mint én visszaveszik a felmentést, így a könnyedén vett középiskola ( azért könnyen mert nem volt matek jegyem) után lehetett 3 hónap rettegés, hogy mi lesz, hogy lesz, szerencsére akinek megvolt a papír nem vették el, de necces volt, megúsztam.

Más nem, ismerek olyat aki középiskola elején kapta volna meg a mentesítést, de már nem járt, azóta egy sittes bűnöző lett egyébként angol nem ment neki, fizikus akart lenni mert penge volt belőle. Elveszett, ledobták a Taigetoszról ( egyébként tévhit mert csak otthagyták a Spártaiak másnak az életképtelennek véltgyerekeket ).

Mégis valahogy nézve az ellenzéket, az az elvük, hogy csak ne Orbán, mindegy ki csak ne Viktor. Nos, a jelenlegi külpolitikát nézve meg kicsit visszanézve a múltat, egy erős kormánya van ennek a nyomorult országnak. Bajnai idejében 11 éves voltam. Emlekszem, hogy uncsi tesómék szüleit kirúgták a munkahelyükről majd hónapokig nem találtak melót , akkor kaptak 53 ezret segély címen, majd bejött, hogy egy családban csak 1 ember kaphat 23 ezerből éltek volna ha nem megy kamionozni a nagybácsi. De nem mindenki tudott lépni.

Szóval ott a válság csökkentést hozott,most meg igaz semmi láthatót, de nem kell fizetni 1 évig a hitelt ( jobb ha fizetik , ezt csak zárójelben).

Meg persze a fidesz nyakán marad retard Bence mondata, hogy 47 ezerből meg lehet élni, arrogáns sz@r aki ilyet mond.

Mégis azt gondolom mégis jobb a mostani hányas ami látható mint a még kikívánkozó rókamóka.

Jól vélem, vagy ostoba vagyok?

2020. szept. 27. 01:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Igen, de még mindig nincs gazdasági összeomlás, még mindig nem az van, hogy iszonyatosan hitelekkel csak életben tartani Magyarországot.

És pontosan attól félek, hogy jönne a moslékkoalíció akkor a világ összes hitele nem lenne elég ahhoz, hogy Magyarország akár 1 ciklust is túléljen.

Ténylegesen vége lenne, nem lenne visszaút.

De nagyon remélem, hogy ezt nem fogjuk megélni.

2020. szept. 27. 11:13
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

#6#

Bajnai miniszterelnöksége idején nem volt világgazdasági válság.

Az is mutatja, pártoktól függetkenül, milyen mélyen van nálunk a politikai morál nálunk, hogy Bajnai miniszterelnök lehetett.

A Barnevál után...

2020. szept. 27. 11:42
 13/16 anonim ***** válasza:
83%

#11 ja, mert nincs 2008-ad gazdasági válság.

Az ország pedig EU segélyből, és hitelekból van életben tartva, csak még életképtelenebb lett. Ha egy 2008-hoz hasonló válság jönne, az összes jelenleg szovjet, kínai hitel, az IMF-el együtt se tudná meggátolni az államcsődöt.

#12 dehogy nem volt, akkor volt a sűrűje. 2008 őszén kezdődött, a nagy bezuhanásoi, tömeges céhpg csődök 2009-ben voltak a legsűrűbbek.

2020. szept. 27. 11:55
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

A jelenlegi válság összehasonlítva a 2008-as válsággal már 2-szer 3-szor nagyobb és nincs államcsőd, de még IMF hitel sincs.

Majd kiderül hogy hogyan tovább, de az összes komoly elemző szerint jobban álljuk a sarat mint 2008-ban.

2020. szept. 27. 14:43
 15/16 anonim ***** válasza:
#14 én azt hallottam 32x nagyobb ez a válság, hisz megint bankok, országok csődölnek be, romlanak A devizák, kivéve a forintot, ami egy világítótoronyként ragyog a sötétségben!
2020. szept. 28. 07:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Olyanról nem olvastam, hogy 32-szer nagyobb lenne a mostani válság, konkrétan ezeket a híreket olvastam:

"A 2008-as válsághoz képest sokkal gyorsabb gazdasági zuhanás miatt most sokkal több, eddig kilencezer milliárd dollár értékű mentőcsomagot fogadtak el a kormányok - idézi a Növekedés.hu írása az IMF és az OECD elemzéseit. Eszerint a legnagyobb visszaesést idén eddig Nagy-Britanniában, Oroszországban, Olaszországban, Németországban mérték, mindegyik mélyebb, mint a 2008-as válság idején."

"A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt nagyon rövid idő alatt hatalmasat zuhant a világgazdaság. A kormányok a zuhanás mértékével arányos összegeket költenek arra, hogy ellensúlyozzák ezeket a hatásokat. Kedvezményes hitelekkel, vállalati támogatásokkal és bértámogatással igyekeznek segítő kezet nyújtani a gazdasági szereplőknek, illetve a családoknak."

"A gazdaság megmentésére szánt csomag legnagyobb része, mintegy 8000 milliárd dollár a G20 országokra, illetve a feltörekvő országokra jut. Jól mutatja a csomag nagyságát, hogy a G20 országok átlagosan a bruttó hazai termék (GDP) 4,5 százalékának megfelelő összeget szánnak a gazdaság megsegítésére, ami nagyobb, mint a 2008-2009-es pénzügyi válság idején hasonló célra fordított összeg."

[link]

Az biztos, hogy Magyarországot jobb állapotban érte a koronavírus-válság, mint a 2008-as pénzügyi krízis idején. Gyurcsány és társai rombolása után szépen megerősödtünk és így talán jobban át tudjuk vészelni ezt a nehéz időszakot.

2020. szept. 28. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!