Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért ennyire...

A magyarok miért ennyire szociáldarwinisták?

Figyelt kérdés
úgy érzem magam ebben az országban mintha egy dzsungelben lennék.
2020. szept. 23. 11:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Abból gondoltam, hogy fideszes vagy, hogy csak ők lehetnek olyan ostobák, hogy azt képzelik Magyarországon bárki megtud élni. Ez hülyeség. Tény, hogy vannak olyan emberek akik mindig mást hibáztatnak és várják, hogy a sült galamb a szájukba repüljön. De vannak bőven olyanok is akik dolgoznak, próbálnak tenni az életükért de egyszerűen valami külső tényező miatt nem sikerül. Nem helyes az sem ha valaki mindig mást hibáztat, de az sem helyes aki azt gondolja, hogy mindenért csakis az egyén a felelős, hiszen az emberre hatással van a környezete és igenis érheti olyan rossz dolog amiről nem ő tehet.
2020. szept. 23. 21:16
 12/15 anonim ***** válasza:
39%

8:

Csak baromira nem így működnek már a dolgok, mint ahogy te leírod. Lehet nektek 2010 előtt így működtek, de az már rég, azóta új szelek fújnak. Ahogy írtam, ha valaki olyan helyen él, hiába van viszonylag keresett szakmája, nem fogják felvenni. Én is itt vagyok targoncás végzettséggel, kismillió helyre beadtam a jelentkezésemet, de nem vesznek fel sehova. Marad a Bosch gyári meló, ahol ahogy írtam túlórával is majd max olyan 150 ezret kapnék ki.

Nekem miért sikerül úgy tűnik Dániába kiköltöznöm? Azért, mert tudtam félrerakni, mivel anyámékkal élek és így nem állunk anyagilag olyan pocsékul, emiatt tudtam félrerakni.

Másnak viszont nincs ilyen lehetősége. 150 ezerből meg nem nagyon fognak annyit félrerakni, hogy el tudjanak költözni és kitörni.

2020. szept. 24. 13:27
 13/15 qkker1 ***** válasza:
50%

"Nekem miért sikerül úgy tűnik Dániába kiköltöznöm? Azért, mert tudtam félrerakni, mivel anyámékkal élek és így nem állunk anyagilag olyan pocsékul, emiatt tudtam félrerakni."

Száz euróval jöttem ki Németországba dolgozni, az első pár hónap qrva nehéz volt, de utána megéltem, még haza is tudtam küldeni a családnak

2020. szept. 24. 14:01
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

qkker1:

100 euróval te egyáltalán nem tudtál kimenni dolgozni. Te ott konkrétan éhen haltál volna 100 euróval, semmi papírt nem tudtál volna elintézni, utazást se, semmit se.

2020. szept. 24. 14:36
 15/15 qkker1 ***** válasza:
61%

Kedves ismeretlen

50 Euró volt az utazás, azon felől volt 100 euróm, fix munkára mentem ki, aláírt munkaszerződéssel, szállást is adott a Zeitfirma, egy hát után fizetéselőleg is volt. Szakmával ás közepes német nyelvtudással nem lehetetlen ma sem, de mint írtam, az első pár hónap qrva nehéz!

2020. szept. 25. 10:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!