Ursula von der Leyen beszéde után szükségünk van egy ilyen elnyomás felé sodródó Európai Unióra?
A beszédet én is láttam, és valami egészen elképesztő. Nem lesz vétózgatás, meg hasonló dolgok? Meg amit Brüsszel kitalál, az be lesz vezetve, és nem lehet ellenvetés? Hát hol élünk mi kérem? 1933-ban?
Az rendben van, hogy szükségünk van az EU-ra, de nem egy ilyen átideologizált, ellentmondást nem tűrő, népesség megváltoztató gittegyletre. Ez már rég nem arról szól, hogy megkönnyítse a gazdasági együttműködést, hanem valami sokkal rosszabb.
Az itteni válaszolók is valami egészen hihetetlenek, mert ahhoz tapsikolnak, hogy adjuk fel a szuverén dolgainkat. Nem tanultatok semmit a keleti blokk példáján?
Én is elolvastam, és ez megragadta a figyelmem:
"Azt is ígérte, folytatják a fellépést a nacionalizmus ellen..."
Tehát harcolnak minden olyan dolog ellen, ami nemzettudatot (pl kultúra, nyelv, történelem, nemzetté válás, nemezt építése stb.) képez.
Ha ezt komolyan gondolta, akkor Európának reszeltek. Tehát hitet tett a globalizáció mellett. Ebből normális ember nem kér.
#11 "Nem lesz vétózgatás, meg hasonló dolgok? Meg amit Brüsszel kitalál, az be lesz vezetve, és nem lehet ellenvetés? Hát hol élünk mi kérem? 1933-ban?"
Ismerős ez nekem máshonnan is. Emelik a TB-t minden évben, nincs itt vétózgatás, a Fidesz megszavazta, slussz. Emelik a képviselői meg miniszteri fizetéseket, ha zavar valakit így járt, semmit se tehet. Bevezették a rabszolgatörvényt, volt lehetőség fellebbezni bárkinek? Ugyan dehogy, a Fidesz kitalálta, kétharmaduk van 49%-kal, hát amit ők akarnak úgy lesz. Stadiont akar építeni Orbán? Akkor stadion fog épülni, mit számít ha senki más nem akar stadiont építeni. Beleszólhat-e a nép abba mire költik a pénzét? Dehogyis. Kussolhat és adózhat. Csak néhány példa, sokszor ennyi van.
Szóval akkor visszakérdeznék én is: hol élünk ma Magyarországon kérem, tán 1933-ban? Vagy netán ismét a szokásos kettős mércét látjuk, ha a Fidesz csinál valamit az jó, ha ugyanezt csinálja az ellenzék/EU/Nyugat, akkor az rossz?
Egyrészt álságos és abszulútista a beszéd, másrészről félrevezető információkat ad.
Európa azon kevés területek eggyike ahol fenntartható a fejlődés, a népesség jól szabályozza magát, a károsanyag kibocsájtás nem számottevő.
Az hogy a nacionalizmus ellen akar fellépni, és problémának tekinti ilyesztő.
A nacionalizmust nem illik, és nem szabad összekeverni a shovinizmussal.
Tekintve a magas politikai helyzetét az hölgynek nem hiszem hogy keverné.
Nem kell módot találni és kompromisszumot keresni a bevándorlás ügyében, mert ez már legalább 20 éve jól működik.
Ez a gazdasági bevándorlás, és ezt a vízum rendszere teszi lehetővé.
A menekült helyzet más, nem szolgáltathatjuk ki magunkat más kultúrák tömegének, ami kis mértékben orvosság nagy mértékben méreg, ez igaz a migrációra is.
Hibás dolog párhuzamot vonni a Fidesszel, mert az EU arra törekszik, hogy ott bontsa le a tagállamok szuverenitását, ahol csak lehet. Sőt, jelenleg az EU a népesség megváltoztatásán dolgozik az Európai Unió területén belül. A rasszizmus elleni küzdelem is annyit tesz, hogyha az átlag európai szembetalálkozik integrálhatatlan népcsoportokkal, akkor fogja be a száját.
Terelhetsz itt a Fidesszel, de jelenleg nem ők akarják előírni, hogy kötelező lesz együtt élnem egész Afrikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!