Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy aki dohányzik...

Támogatnád, hogy aki dohányzik és megfertőződik koronavírussal, annak külön ellátási díjat kelljen fizetnie?

Figyelt kérdés

[link]

Hiszen önszántából tette ki magát még nagyobb veszélynek. Ezt csak nem az én pénzemből fogják fizetni a külön kockázatot.

2020. szept. 15. 18:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10%

Az ötletet értem. Szerintem amit szeretnél, az tulajdonképpen csak bosszúnak jó, az embereken nem segítene.

Én inkább különböző TB sávokat hoznék létre, aszerint, hogy mennyire egészségesen él valaki.

Ami szerintem aránylag könnyen monitorozható, az, hogy az illető évenként jár szűrővizsgálatra és részt vett az orvosok által előírt összes többi vizsgálatra illetve, hogy vagy nem túlsúlyos vagy nem hízott az előző évi testsúlyához képest.

Talán még nézhető, hogy sportol-e. Pl. mondjuk befizeti a tagdíjat/elrakja a belépőket/tud karórát mutatni megfelelő lépésszámmal az elmúlt hónapról/nyert sportversenyt, lehet kreatívnak lenni.

Egy ideális világban alacsonyabb lenne a TB-je annak, aki egészségesen eszik, nem alkoholista, nem dohányzik, de ezeket nem tudom, hogy hogyan lehetne monitorozni.

Viszont így lehet, hogy lenne pozitív haszna. Az, hogy csak megszívatunk embereket, amikor bajba kerülnek, szerintem fölösleges, mert nem lesz kevesebb dohányos utána.

2020. szept. 16. 14:10
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
És aki chipset zabál és kólát iszik vagy hogy gondolod.
2020. szept. 16. 22:32
 13/14 anonim ***** válasza:
62%

"tud karórát mutatni megfelelő lépésszámmal az elmúlt hónapról"

Ki nem tudna, ha arról lenne szó?...

2020. szept. 17. 19:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Ekkora baromságot! Mindenkinek van valami olyan szokása, ami alapján fizethetne többet. Fentebb már írtak néhány példát. Cukrot zabál, alkoholt iszik, kövér, idióta (mint te! akit kezelni kellene), naplopó stb.
2022. jún. 29. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!