Orbán Viktor vagy Kim Dzsong Un kereshet többet, mint az országának a vezetője?
Még pár hónapja olvastam hogy Kim vagyonát 5 milliárd dollárra becslik, de ebben nincs benne a rengeteg nyaraló, kastély, miegymás amit birtokol, illetve autók stb se.
Átszámolva 1500 milliárd forint csak a pénze Orbánnak ennyije még akkor sincs, ha pl Mészáros tényleg a strómanja stb.
"Kim vagyonát 5 milliárd dollárra becslik"
Az meglehetősen aprópénz az Orbán vagyonhoz képest. Csak a nagyanyja nevén másfél billió van, ami egyszerűen eltörpül a Mészáros vagyon mellett, akit ma a világ 2057. leggazdagabb embereként tartanak számon és erősen tör felfelé. És akkor még szóba sem került Tiborc meg a Pelushajintó királykisasszony.
Itt valami nem smakkol. Mészárosnak kb 300 milliárd forintja van, itt meg dollárról van szó, 5 milliárd dollár az 1500 milliárd forint.
Na meg ha Orbán nagyanyjának 1.5 milliárdja lenne dollárban, akkor jóformán a lista első helyén volna átszámítva 450 milliárd forinttal.
Jó hát ha így számoljuk, akkor ennyi erővel Kim-nek egész ÉK-t oda lehet számolni, hisz így vagy úgy minden a kezükben van, az utolsó csavarig.
Én azt hittem konkrétan amgánvagyonról van szó.
"Na meg ha Orbán nagyanyjának 1.5 milliárdja lenne dollárban,"
Látod ezért nem fogsz soha semmit megérteni, mert még a számok is problémát okoznak. Nem gond amúgy, majd ötödikban és azután fogsz tanulni ilyen nagy számokról is. A billió ezerszerese a milliárdnak és forintban értendő, de úgy is van leírva, tehát ez meg csak egyszerű mondatértelmezési hba, de majd felsőbb osztályban ezt is megtanulod.
"Én azt hittem konkrétan amgánvagyonról van szó."
Pontosan arról van. A nagyi magánszámlája másfél billió (alsó tagozatosok kedvéért: nem milliárd) és nem a befizetett fidesz tagdíj. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!