Mit szólnátok hozzá, ha kitalálnának egy új magyar himnuszt, ami egyedi lenne a világon abban, hogy különféle zenei stílusokból állna, a különféle magyar történelmi korokat ábrázolván?
Első versszakban közép-ázsiai zene lenne ami átmegy gregoriánba és a Honfoglalásról meg az Árpád-házi királyokról lenne szó.
Második versszak reneszánsz zene ami átmegy komolyzenébe és Mátyásról, Kurucokról, XIX. századról lenne szó.
Harmadik versszak zenéje olyan mint az ukrán, a román és a szovjet himnusz keverve, és egy pörgős, militarisztikus szöveg hozzá a XX. századról.
Negyedik versszak: Oláh Ibolya: Magyarországnak az utolsó versszaka
ez az ötlet szörnyű, már csak az lenne a gáz, ha ezt valaki olyan találná ki, akinek van befolyása ilyen "nagy" dolgokra.. de te nyugodtan képzelődhetsz.
amúgy nem szeretem a magyar himnuszt, búval bélelt, sebnyalogató, mint minden magyar ember.
Képzeld el, ahogy egy sportversenyen leadják a 15 perces magyar himnuszt a győztes emlékére...
Jó anyag volt legalább? Hol vetted?
Nézd a dolog nagyon egyszerű. Belemehetünk a zene eredetébe, ugyanis nem az, amit írsz. Nem német. semmilyen szempontból. A német zene ugyanis nehezen viseli a pontozott ritmusokat.
Ha pedig csak a szöveget olvasod végig, akkor is teljesen rendben van a Magyar Hymnusz.
A Kodályról szoló idézetet én is ismerem és teljesen egyet értek vele.
Tudod, büszke vagyok, hogy egy olyan nemzethez tartozhatok, melynek a Hymnusza egy imádság.
Nézd meg pl a francia Hymnuszt. Miről is szól? Arról, hogy öld meg a másik embert. Ez a francia forradalom szüleménye.
Robspierrenek, Dantonnak és egyébb vezetőknek lényegileg elmondták:
"Ma Te vagy a sztár, mindenki rád hallgat. De holnap te is a nyaktiló alatt végzed."
Szerintem olvass inkább Nemeskürty Istvántól könyveket. Akkor megérhetsz sokmindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!