Lesz koronavírus elleni tüntetés, ha szigorítások, kijárási korlátozások, iskolabezárások lesznek?
20-as telitalálat, amiket írtál!
Én gyerek voltam, mikor az AIDS bekerült a köztudatba. Ez az 1980-as évek első felében történt. Azóta eltelt 35-38 év, és én sem ismerek személyesen senkit, aki AIDS-beteg, vagy akár csak HIV-fertőzött (ismert emberről tudok, pl. Freddie Mercury, a Queen énekese).
19:
Nekem ügyfelem teljes családja koronavírusos volt még tavasszal. A gyerekek jól viselték, viszont a szülők tragikusan szarul voltak elmondásuk szerint.
Ezenkívül ismerek egy háziorvost, aki ugyancsak koronavírusos volt. Ő is elmondta, hogy életében nem volt ennyire szarul még az ágyból sem tudott kikelni.
Ezenkívül ismerek még egyet, aki volt tanárom volt általános iskolába és a kórházba gyógytornán kapta el, de onnan mások is.
Na: Valóban nem létezika vírus és nem ismerünk senkit ugye?!
Én itthonról dolgozok, külföldi cégnek. Programozás. Nem kell kimozdulnom sehová. Rendelem a dolgokat. Néha ugrok le a boltba, akkor maszkba. Nyaralni is csak a saját vízparti nyaralómba voltam, na meg onnan is dolgoztam. Szóval nem mentem se az Adriára, se a Balcsira, se sehova, tömegbe... így nem is fogom elkapni és nem is félek tőle, hogy elkapnám... elég kicsi az esély rá...
De azért mások félhetnek.
Az olyan Egyetemek ahol 300-400 an vannak egy előadóba bezsúfolva, itt még a maszk se segít. Elég 1-2 beteg az előadóba vagy néhány lappangó fertöző és máris az egész Egyetem megy a levesbe ugyebár.. Persze aki egészséges fiatal, kiheveri. De még így is ki akar 2 hétig szarul otthon lenni, hogy még utána maradandó károsodások is lehetnek akár a tüdőbe is?! SENKI!. Pláne, ha esetleg hazaviszi a családba, ahol van beteg, vagy idősebb rokonokhoz. És ugyanez a helyzet a középiskolába is. Ott zsúfolodnak a termekbe, hiába kell maszkot viselniük. Véd véd.. DE NEM ELÉG!
Oda kell figyelni és igenis kellenek a korlátozások valamilyen szinten. A középiskolások felügyelet nélkül otthon tudnak lenni és tanulni akár online is. Simán megszervezhető és itt lett volna az egész NYÁR! Ahol a tanárok az igazgatóság, a vezetőség szarik bele, mert hogy nekik is szünet van. Dolgozhattak volna és agyalhattak volna, hogyan kéne tökéletes online oktatást produkálni, deee neeeem. Nem készültek erre, miért is készültek volna? Csak húszezerszer ellet mondva, hogy úgy is felfog lendülni ősszel a járvány... Tehát középiskolásoknak megoldható otthon, ahogy EGYETEMEN is a tantárgyak 95% megoldható! A maradék 5% ami tényleg nagyon laboros, azt nagyno kis csoportokkal megtartják és ennyi! De itt is lehet szimulációba végezni rengeteg mindent! Vagy elmegy passzívra az illető, ha nem tetszik neki. Egy félévet még kibír. 2021 már sokkal jobb lesz....
Szóval nem lesz semmilyen tüntetés, ha szigorítások lesznek, és inkább legyenek szigorítások mert kell!
A sok hülye nyáron ment a Balatonra bulizni. Nem a Balatonba fürdéssel van a baj, hanem azzal, hogy 1cm^2 20 ember tömörült a bulikba és még most is csinálják a bulikat a városokba. Hát gratulálok! Visszább kellett volna venni, és óvatosnak lenni, akkor nem lenne fellendülés az esetek számába...
22 NEM írtam, hogy nem létezik a vírus. De túl van tolva! Olyan mint az influenza, semmi több. Aki egészséges, arra nem különösebben veszélyes. Én életem 35 éve alatt egyszer estem át influenzán, elmondom, az is olyan szar, hogy 3-4 napig az ágyból nem kelsz fel, és ott is azt érzed, hogy életedben nem voltál még ilyen szarul. De akár orvos, és gyógyszerek nélkül is felgyógyulsz belőle szövődménymentesen. (tapasztalat) Ez a vírus sem komolyabb. Számtalan magyar, és külföldi orvos merte ugyanezt elmondani, akiket azóta szépen elhallgattattak. Vajon miért? Azért, mert kimondták az igazságot, és nem hagyták magukat megvenni. Hamarabb hiszek ezeknek az orvosoknak, mint a politikusoknak. És akkor néhány szám a hazai helyzetről:
Magyarország népessége 2019. január 1-én 9 772 756 fő volt, a jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6257 fő.
A magyar lakosság 100% -a tehát: 9 772 756 fő.
A magyar lakosság 1% -a tehát: 97 727,56 fő - kerekítve: 97 728 fő.
A magyar lakosság 0.1% -a: 9 772,8 fő - kerekítve: 9 773 fő.
A jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6 257 fő - csak hogy érezzük a számokat egy kicsit jobban.
9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.06402492807556026 % -a.
Kerekítve:
9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.064 = 0.064 (mert lefelé kerekítünk 4-nél), de jóindulattal 0.065 % -a.
Azaz: a lakosság 1 % -a sem fertőződött meg a hivatalos adatok alapján.
Pontosabban, statisztikailag átlagolva: 10.000 (tízezer) emberből egyetlen 1 ember lesz fertőzött. NEM beteg, NEM
halott. Fertőzött.
A járványügyi törvények értelmében még most sem értük el szám szerint (2020. szept. 1) azt a fertőzésszámot, aminek
értelmében járványról beszélhetünk, és ami alátámasztaná az intézkedéseket.
23 Tényleg csökött agyatok van! Hányszor írjam, nem a létezését tagadjuk, hanem tudjuk, hogy nem olyan veszélyes, mint ahogy azt elmondják. Az influenzától miért nem rettegtek így? Szinte ugyanaz, ami a tüneteket, és a lefolyást illeti.
Az egyikőtöknek sem furcsa, hogy épp olyankor kürtölik tele a médiát a második hullámmal, mikor jön az ősz, és ősszel egy csomó taknyos ember van? Mert ugye elfelejtjük, hogy már nem nyár van, reggel-este hűvös, a nyavalyásabbja már megfázik az első szeptemberi 15 fokos reggelnél. Én maximum évente egyszer vagyok náthás (tavaly, tavaly előtt egyáltalán nem voltam), és csak ilyenkor, ősszel, ez nálam október vége-november eleje, mert a nap közbeni 15-20 fokban is elvagyok nyári ruhában, aztán szépen megfázom. Most majd rá lehet fogni egy sima náthára, hogy bizony, ez enyhe lefolyású korona, december-januártól pedig majd az influenzára mondják rá. Ez fel sem merült bennetek?
"Az egyikőtöknek sem furcsa, hogy épp olyankor kürtölik tele a médiát a második hullámmal, mikor jön az ősz, és ősszel egy csomó taknyos ember van? "
Okosnak hiszed magad, pedig csak tájékozatlan vagy, még tavasszal ha figyeltél volna volt szó a várhatóan ősszel érkező második hullámról, szóval ami furcsa, hogy sajnos ilyen korán jött, mert a szakértők későbbre várták úgy októberre-novemberre, ehelyett ideért augusztus végére. Szóval nem, nem furcsa annak aki kicsit is tájékozott.
25: "Az influenzától miért nem rettegtek így? Szinte ugyanaz, ami a tüneteket, és a lefolyást illeti."
Szépen hangzik, csak éppen nem igaz. :-))))))))))))))))))))))))))
Te ugye nem orvos vagy? Én orvostól olvastam interjúban, hogy az alapvető különbség az, hogy a "normál" influenzának lehetséges szövődménye, hogy a tüdőre megy rá (tüdőgyulladást okoz), míg a Covid-19 ELSŐDLEGESEN a tüdőt támadja.
Magyarul: normál influenzánál, ha nem hanyagolod el (nem dolgozol betegen egy hétig, kifekszed rendesen, nem hagyod abba önhatalmúlag előbb az orvos által felírt gyógyszereket) és nem vagy nagyon legyengült szervezetű (pl. idős, krónikus beteg, alkoholista, kábítószerfüggő), akkor nagyon kicsi az esélyed, hogy egyáltalán bármit csináljon a tüdőddel.
Míg a Covid-19 ott kezdi a pusztítást. És nagyon úgy néz ki, hogy sok esetben maradandó tüdőkárosodást is okoz.
Hát ezért nem lehet egyformán kezelni a kétféle vírust.
28, A tüdődnél kezdi a pusztítást? Ezt melyik viccrovatban olvastad? Ha ott kezdené, nem lenne tünetmentes fertőzött, sem enyhe lefolyás. Ha van lehetőséged, beszélj egy nem kilóra megvett orvossal erről.
27, Azért hiszed el, mert már tavasszal előre bejelentették? :D
26, Nem csoda, hogy írtak olyanról, hogy ki fog alakulni egy kis csapat, belőlünk ostobákból. Ők is tudják, hogy nem mindenki kajálja be amit mindenáron el akarnak hitetni velünk. Az, hogy minket idiótáznak, IQ-nuku embereknek állítanak be, egyszerű manipuláció, hátha mégis beállunk a nyájba, és a birkábbakra ez hatni is fog.
Olvassatok néhány pszichológiával foglalkozó könyvet, akkor talán belátjátok mi zajlik itt valójában.
Nem várjuk, hogy tömegével hulljanak az emberek, mert az egy valóban nagyon veszélyes vírust jelentene, az pedig senkinek nem hiányzik. Azt szeretnénk, ha mindenki felfogná, hogy ez az egész csak a paráztatásról szól. Félsz, és minden szart megteszel annak, aki azt mondja majd megvéd. Ahhoz, hogy megállíts egy járványt, nem olyan röhejes, és logikátlan korlátozások kellenek, mint amiket például nálunk is bevezettek. Kész röhej az egész, és fel nem fogjuk, hogy nem látjátok át? :D Magyarázzátok el nekem, mióta "kitört" a járvány, miért nem nyomják sehol az élj egészségesen témát. Miért nem mondják, hogy az immunerősítés, a helyes életmód, és a sport mennyivel ellenállóbba tesz? Egy idős beteg persze ezt már cseszheti, na de a gyerekek, a fiatal felnőttek, vagy úgy általában az 50 alatti korosztályt miért nem buzdítják erre? Kicsit sem furcsa ez sem?
Erről mi a véleményetek?
Egészségügyi törvénymódosítás:
Ez a 1997. évi CLIV. törvény [ Eütv. ] módosítása, mely január 1-én lesz hatályos...ezt akarjátok, hogy bármit meg lehessen veletek tenni?
Hatály: 2021.I.1. - 2021.V.25.
Járványügy
56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak megvalósítása érdekében
a) * az egészségügyi államigazgatási szerv
aa) az egyén személyes szabadsághoz való jogainak gyakorlását az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,
ab) a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,
ac) a természetes és jogi személyeket, továbbá a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket az e törvényben meghatározott intézkedések tűrésére, illetve megtételére kötelezheti;
b) a kötelező járványügyi intézkedést foganatosító egészségügyi szolgáltató a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja.
(3) Kötelező járványügyi intézkedés foganatosításához nincs szükség a beteg beleegyezésére, azonban a beteget - az eset körülményeihez képest - ekkor is megilleti a tájékoztatáshoz való jog.
(4) * Az 57-74. §-ok alkalmazásában fertőző betegen a fertőző betegségre gyanús személyt is érteni kell. Fertőző betegségre gyanús személy az, aki a miniszter rendeletében meghatározott fertőző betegségben szenvedő személlyel, annak használati eszközével, váladékával érintkezett, illetve a fertőzés terjedési módjából adódóan feltételezhető, hogy a fertőző betegség kórokozója a szervezetébe került.
(5) * A 44-52. § és 56-74. § alkalmazásában a (4) bekezdésben említett miniszteri rendeletben meghatározott fertőző betegséggel azonos tekintet alá esik az Egészségügyi Világszervezet 2009. évi XCI. törvénnyel kihirdetett Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályai (a továbbiakban: NER) rendelkezéseire tekintettel nemzetközi horderejű közegészségügyi-járványügyi szükséghelyzet előidézésére képes, korábban ismeretlen vagy szokatlanul súlyos formában, illetve a megszokottnál lényegesen nagyobb gyakorisággal, járványosan előforduló betegség vagy állapot is.
(6) * A NER végrehajtása érdekében az egészségügyi államigazgatási szerv ellátja a nemzeti NER tájékoztatási központ feladatait.
Védőoltások
57. § (1) A védőoltás célja a fertőző betegségekkel szembeni aktív, illetve passzív védettség kialakítása.
(2) * A miniszter rendeletben határozza meg azokat a fertőző betegségeket, amelyek esetében
a) életkorhoz kötötten,
b) megbetegedési veszély esetén, illetőleg
c) külföldre történő kiutazás esetén a kiutazó költségén
kötelező védőoltás elrendelésének van helye. *
(3) * A miniszter egyes munkakörökben való foglalkoztatás feltételeként a munkáltató költségére védőoltási kötelezettséget írhat elő. *
(4) A védőoltásra nem kötelezett személy kérésére - kiskorú esetében törvényes képviselője hozzájárulásával - orvosilag indokolt esetben védőoltásban részesíthető.
(5) A védőoltással egy tekintet alá esik az egyes fertőző betegségek esetén alkalmazott megelőző gyógyszeres kezelés.
(6) * Védőoltás kizárólag az egészségügyi államigazgatási szerv által engedélyezett oltóanyaggal és az engedélyező okiratban szereplő céllal és feltételekkel végezhető.
(7) Az oltóanyagok és egyéb immunbiológiai készítmények előállítására, forgalomba hozatalára és hatósági ellenőrzésére külön jogszabály rendelkezései az irányadóak.
58. § (1) * A kezelőorvos a kötelező védőoltás elhalasztásáról dönt, ha
a) a védőoltásban részesítés a beteg egészségi állapota miatt nem lehetséges, vagy a védőoltás a beteg egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná és
b) a védőoltás beadásához fűződő közegészségügyi érdeket nem veszélyeztető időn belül az a) pont szerinti körülmény olyan változása várható, amely a beteg védőoltásban részesítését lehetővé teheti.
(2) * Az elhalasztott kötelező védőoltást a halasztásra okot adó körülmény megszűnését követően haladéktalanul pótolni kell.
(2a) * Az (1) és (2) bekezdésben foglaltakról a kezelőorvos az egészségügyi államigazgatási szervet írásban értesíti.
(3) * A kezelőorvos, a beteg vagy a beteg törvényes képviselője a beteg lakóhelye szerint illetékes egészségügyi államigazgatási szervnél kérelmezheti a védőoltás alóli mentesítést, ha
a) a védőoltásban részesítés a beteg egészségi állapota miatt nem lehetséges, vagy a védőoltás a beteg egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná, és
b) az a) pont szerinti körülmény változása belátható időn belül nem várható.
(3a) * A (3) bekezdés szerinti kérelemhez csatolni kell a mentesítés indokoltságát alátámasztó, a kezelőorvos által adott szakvéleményt.
(4) * A (3) bekezdés szerinti eljárás alatt - annak véglegessé vált döntéssel történő befejezéséig - az adott védőoltás vonatkozásában a (7) bekezdés szerinti írásbeli felszólításnak vagy az adott védőoltás elrendelésének nincs helye. Ha a védőoltást korábban már elrendelték, és ezen védőoltás vonatkozásában eljárás indul a (3) bekezdés alapján, akkor a mentesítési eljárás véglegessé vált döntéssel történő befejezéséig a védőoltást elrendelő határozat nem hajtható végre. A mentesítési eljárásban a kezelőorvos külön vizsgálat nélkül ügyfélnek minősül.
(5) * A védőoltásra kötelezett és a védőoltásban részesített személyekről nyilvántartást kell vezetni.
(6) * A védőoltás módjáról, céljáról, helyéről és idejéről a védőoltásra kötelezett személyt, illetve törvényes képviselőjét értesíteni kell. A védőoltásra kötelezett kiskorú személy megjelenéséről a törvényes képviselő köteles gondoskodni.
(7) * Ha a védőoltás igénybevételére köteles személy e kötelezettségének írásbeli felszólításra sem tesz eleget, az egészségügyi államigazgatási szerv a védőoltást elrendeli. Az egészségügyi államigazgatási szerv közvetlen járványveszély fennállása esetén - a veszélyhelyzet szerint meghatározott védőoltások köre tekintetében - a határozatot azonnal végrehajthatóvá nyilváníthatja.
(8) * A védőoltás megtörténtéről igazolást kell adni.
(9) * A védőoltás hatékonyságának megállapítása céljából a beoltott személy orvosi vizsgálata és vizsgálati anyag szolgáltatása rendelhető el.
(10) * Ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja.
(11) * A (7) bekezdés alkalmazásában közvetlen járványveszélynek minősül, ha az 57. § (2) bekezdésének b) pontja szerinti védőoltás késedelme mások életét vagy testi épségét tömegesen, közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!