Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A konzervatívok miért isteníti...

A konzervatívok miért istenítik a múltat és félnek a jövőtől?

Figyelt kérdés

2020. szept. 2. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%

Mert látjuk, hogy nincs új a Nap alatt és olyan dekadens ökörséget amiket a mai balliberálisok be akarnak vezetni, már sokszor megpróbáltak a történelem során, és egytől-egyig bukásban végződtek.

Olvass utána pl. a Római Birodalomban Elagabalus császárnak, vagy hogy milyen lett a császári udvar meg a mandarinok életvitele a 19. századi Kínában.

Mind tönkrementek bele, mert felrúgták az alapvető értékeket, a Családot és a Földművelést.

2020. szept. 2. 22:11
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

A konzervatívak nem félnek a jövőtől, éppen ellenkezőleg a jövőre koncentrálnak.

A liberálisok azok, akik csak a jelennek élnek.Kiváló példa rá a migráció.

2020. szept. 2. 22:14
 3/11 A kérdező kommentje:
miben támogatja a jövőt, ha a múltba tekintünk vissza folyton?
2020. szept. 2. 22:15
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Sanszosan mert vagy öregek, és a múltba/a gyerekkorukban szentnek tartott értékekbe való kapaszkodás egyfajta kellemes nosztalgiával tölti el ôket, vagy mert még gyerekek és ez számukra "edgy", mert okosabbnak érezhetik magukat a mainstreamnél.

Vagy a harmadik opció hogy a két állapot között vannak, és valamiért nagyon mérgesek a világra és a jelen történelmi korunkra. Harcolni akarnak, kitölteni a haragjukat mindenkin és mindenen ami nem hasonlít rájuk, és amit hibáztathatnak a haragjukért, mindezt annak ígérete mellett hogy vissza állíthassanak egy betegre idealizált állapotot.

2020. szept. 2. 22:17
 5/11 anonim ***** válasza:
32%
Megakadályozza, hogy összeomoljon a civilizációnk a jövőben.
2020. szept. 2. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
18 vagyok, de amit a liberálisok többsége vall, az szerintem már túl sok szabadság. És kifejezetten káros a társadalomra. Az eredeti liberális eszmék már rég megvalósultak minden rendes demokráciában, évtizedekkel ezelőtt. A konzervatívok nem félnek a jövőtől. Abban hiszünk, hogy a múlt tanúlságaiból kell egy szebb világot építeni.
2020. szept. 2. 22:29
 7/11 1112 ***** válasza:
62%

Máshova nem tudnak visszavágyni, csak azt ismerik.

És ha az jobb volt, mint mondjuk most, akkor már érted is.

||/

Meg a múlt lehet,hogy idővel amúgy megszépül, pl nemtom a szomszéd kisgyerek, ha mondjuk mindig áthajigálta a kutyasz_rt , az öreg Dezsőbácsi lehet,hogy már nem zsörtőlödni fog rajta, hanem tehát amikor már annyira öreg lesz, akkor már lehet,hogy csak röhög rajta. De ez egy másik dolog.

2020. szept. 2. 23:58
 8/11 1112 ***** válasza:

*Vagy lehet az is, hogy nem volt feltétlenül jobb; de most annak tűnik, éshogyha mondjuk valami konstans rossz, tehát ha pl a jelen mondjuk; akkor még tarthatnak, retteghetnek is tőle,hogy ha ez így megy tovább, a végén hova fut ki. Tehát úgy minden úgy ánblokk egybe; mi lesz a végeredménye, hogyha pl tehát valami "így"/"úgy" folytatódik tovább.

De tehát én nem tudom ezeket, én pl nem voltam jó töriből nagyon,de egy kicsit azért igen, mert általában 3-as voltam.

2020. szept. 3. 00:00
 9/11 anonim ***** válasza:
69%

A konzervatívok nem istenítik a múltat, csak a meglévő értékeket tisztelik. Nem véletlen, hogy nem a konvervatívok döntögettek mostanában szobrokat világszerte.

A konzervatívok nem a jövőtől félnek, hanem az nélküli progressziótól és a múltban elkövetett hibák megismétlődésétől.

"A múltat végképp eltöröli" nem progresszió, hanem visszalépés, mert viszonyítási pontokat törölnek el.

2020. szept. 3. 00:01
 10/11 A kérdező kommentje:
és akkor miért sírnak még mindig a trianonon, miért ennyi a nagymagyar, miért álkereszténykednek és védik annyira a betarthatatlan hagyományokat?
2020. szept. 3. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!