Jelenleg arra vannak ösztönözve az emberek, nehogy orvoshoz menj, mert csak karantént kapsz?
"Sajnos a laboroknak is van egy felső kapacítása, aminél több tesztet nem tudnak elvégezni."
És nem volt elég a fél év hogy kiépítsék a megfelelő kapacitásokat? Mondjuk ahelyett, hogy lélegeztetőgépet vesznek dupla áron és nyolcszor annyit, mint amennyihez személyzet lenne.
12-es! Látom nem sikerült felfognod azt a pár mondatot, amit írtam! Na segítek! Ha fertőzött volt, akkor mostanra azt már továbbadta, ez biztos, szerinted ilyenkor nem az lenne a normális -hülye kérdés, tudom, hogy nem- hogy már a gyanú esetén kizárjuk a terjedés lehetőségét? De igen. Tehát igen akik kapcsolatban vannak vele is le kellett volna tesztelni, és igen jó lett volna ha rohanhattak volna ingyen tesztelni, már tavasszal is egyértelművé vált, hogy a terjedést a tesztelés-tesztelés-tesztelés segítségével lehet a legkönnyebben megfogni. Az otthoni önkéntes karantén gyakorlatilag pont azért nem ér fele annyit sem, mert senki sem biztos semmiben "ő úgysem fertőz" és bárki látogathatja is.
Továbbá biztos van olyan, aki kapcsolatba került valakivel, aki most csak otthon van és ha fertőzött már továbbadta, de nem sorolom tovább, aki ennyire nem ért az emberekhez mint te annak kár magyarázni.
mondom így alakulnak ki a járványgócok is. Lehet, hogy fertőzött, akiről írsz, ha az, jó eséllyel továbbadta, akik elkapták már továbbadhatták anélkül, hogy komolyan vették volna, na most ez így egy járványgóc kialakulása.
Végül tudom, hogy az egész okoskodásod azért van, hogy ne kelljen bevallani, hogy a kormány nem költ eleget a tesztelésre. Ez elég jól érződik az írásodból. Meg akarod magyarázni, hogy hát-hát arra nincs is szükség. De volna, csak nem akarnak költeni rá, de ezt sosem fogod kimondani, szóval jön az hogy utólag megpróbálod megmagyarázni, hogy miért nem is kell tesztelni...
#14 Sejtem hogy hiába, mert nem figyelsz, de csak nem bírom megállni és megint megpróbálom - nevesítve, hátha sikerül.
Péter olyan helyen volt ahol megfertőződhetett, és gyanúba került, hogy vírusos. Az ő kontaktkutatásakor Sára is gyanúba került, hogy HA Péter vírusos, akkor Sára is fertőződhetett. Ezért Péter karanténba kerülte után amint Sára neve is felmerült, máris karanténba került és rajta is elvégezték a tesztet. Kolléganőm, Ági Sárával találkozott és mivel Sára neve felmerült, ezért Ági, ahogy a többiek is akik Sárával kapcsolatba kerültek miután ESETLEG Pétertől elkaphatta a vírust, máris otthon maradtak.
Nem tesztelik Ágit addig, amíg ki nem derül - másfél nap - hogy Péter megfertőződött-e, tőle Sára elkapta-e és volt-e esélye egyáltalán annak hogy Sára bármit is továbbadjon. Ezalatt az idő alatt Ági éppen úgy nem megy közösségbe, mint Sára sem és senki aki közvetve vagy közvetetten Pétertől tovább vihette volna a járványt.
Mivel azonnal, Sárával egyszerre a Sárával találkozók IS otthon maradtak, felesleges addig a tesztet elvégezniük amíg ki nem derül, hogy volt-e egyáltalán bármi amit Sárától elkaphattak volna. Ha ma - a másfél nap elteltével - Sára lelete negatív lett, akkor nem is tudott senkit megfertőzni - nem volt semmi amit tesztelni érdemes lett volna. Ha Sára fertőzött, akkor meg Ági és a többiek már második napja a közösségbe nem járnak. Ha tesztelik őket, akkor másfél nappal később róluk is kiderül hogy fertőzöttek-e vagy sem. de mivel azóta nem voltak közösségben, így átadni sem tudták senkinek.
Ennél jobban már nem tudom magyarázni, hogy megértsd, nem volt semmi ahol ez gondot okozhatott volna, hogy nem tesztelték őket is azonnal.
Mivel másik kolléganőm meg sajnos balesetes családtag miatt rendszeresen kell hogy tesztelve legyen a kórházi látogatások miatt, így nekem ne magyarázgasd hogy mennyit is költ az állam tesztelésre. Amennyit feltétlenül kell.
Amikor meg ott van hogy mennyivel romlik az államháztartás egyenlege, vagy hogy mennyibe kerültek a lélegeztető gépek, akkor meg olyan nagyon tudtok sírni minden forint miatt.
A lényeget azért leírod te is:
"Amennyit feltétlenül kell."
Sokkal többet kéne! tudod ez olyan mint egy osztályzat van különbség az ötös meg a kettes alá közt. A feltétlenül kell pedig éppen ennyi a gyenge elégséges szint.
18-as! tudod, ha gondolkodnál és tájékozódnál nem kéne itt magadat okosabban kgondolni mindenkinél, mert nem vagy az, csak egy fideszes, az meg a koronavírus ellen nem véd!
Amúgy Széchenyi-díjas immunológus professzor véleménye, amit ma nyilatkozott az új fidesz-barátibb Indexnek a kérdésben:
"Azt, hogy a tesztelés pénzbe kerül, nagyon rossz döntésnek tartom. Jelenleg is rengeteg vizsgálatot kellene végezni, hogy a gócokat felderítsék. Vizsgálni kellene a pedagógusokat, akik négy napja több tucat gyerekkel tartózkodnak egy légtérben. Emellett az orvosokat, egészségügyi dolgozókat, szociális munkásokat, az ellátásban dolgozókat, mind-mind rendszeresen tesztelni kellene."
Érdekes, ha én ugyanazt mondom, mint az immunológus prof. a legtöbb európai országban ez az álláspont, akkor te miért akarod kimagyarázni, hogy nem is kell? Amikor jé pont ugyanazt mondja, amit én, de gondolom ő sem képes az értő olvasásra...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!