Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktornak ki lehet a...

Orbán Viktornak ki lehet a kedvenc történelmi alakja, példaképe?

Figyelt kérdés
Rákosi? Napóleon? Dzsingisz nagykán? Hitler? Mussolini? Helmuth Kohl? Sztálin? Putyin?

2020. szept. 1. 23:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

#9 Széchenyi? Na az neki max a legnagyobb NEGATÍV példaképe! Széchenyi elég sokat tett a hazájáért, és nem megrövidítette az államot, hanem épp ellenkezőleg, a saját vagyonából tett nagyon is sok jelentős dolgot. Nem egy dolgot, ami Széchenyi nevéhez fűződik, Orbán épp tönkreteszi, ellehetetleníti, veszélyezteti, stb. Tehát max ellentétes jellempárként lehet együtt emlegetni őket.

Horthy már inkább. Mindkettő egy nagy balpénisz, és ez még csak a legfinomabb jellemábrázolás róluk. Mindenesetre építi a Horthy kultuszt, ahogy Sztálin építette Leninét, a saját politikai haszonszerzése érdekében. Szóval Sztálin is nagy példaképnek mondható.

2020. szept. 2. 09:19
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
#11 Isten... Na igen, de minek az istene? A tolvajok istene, az ostobák istene, a részegek istene, a viszály istene? Na azok stimmelnek.
2020. szept. 2. 09:21
 13/22 anonim ***** válasza:
5%
Jézus
2020. szept. 2. 10:16
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

#14 Azt kétlem. Mivel Jézus erősen bírálná. Ha értő szemmel olvasol Bibliát, akkor rájönnél erre. Persze Orbán csak álkeresztény, nem hinném, hogy sokat vesződne Bibliaolvasással, elég neki az, hogy közpénzzel lefizet néhány egyházat, hogy agitáljanak mellette a híveiknek. Aztán az olyan egyházaktól, amelyek valóban a szegényekre specializálódnak, megvonják a támogatásukat, a gazdagoknak meg ad bőven... Jézusnak és Istennek erről megvan a véleménye, meg is fogja kapni érte a "jutalmát", erre Jézus több ízben is utalt, de történetesen ettől még Magyarországnak addig is árt a cselekedeteivel.

Szerintem olvass többször Bibliát, és ha olvasol, akkor mélyebben gondolkodj el az üzenetén! Már ha nem poénnak szántad... Ezzel nem illik viccelni.

2020. szept. 2. 10:57
 15/22 anonim ***** válasza:
33%

#15 Azzal viccel akivel/amivel akar. Legfeljebb ízléstelennek tarthatod, de egy szekuláris államban bármilyen szent/mese/könyvvel és szereplőikkel lehet viccelődni. Legyen Jézus vagy Mohamed vagy a Repülő Spagettiszörny.

Ha esetleg lemaradtál volna: vége az inkvizíciónak.

2020. szept. 2. 11:14
 16/22 anonim ***** válasza:
44%
Szegény Jézus! Ilyen senkiházi barmok miatt adta életét, mint ez a 16-os bugris, vagy az imádott vezetője!
2020. szept. 2. 11:37
 17/22 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 17-es, ha már kereszténynek vallod magad, legalább a választott hited irányelveit tartanád be, mielőtt bárkit is "senkiházi bugrisnak" titulálsz, bár --azt ugyan nem tudom, nekem ki az "imádott vezetőm"-- de te láthatóan pont úgy vagy keresztény mint annyi más hipokrita hittársad szellemi és politikai vezetője...

Jézus kereszthalála meg a te egyéni hited, és bármennyire fájdalmas lehet a felismerés, de senkit nem küldhetsz már a máglyára azért, ha nem a te hitelveidnek megfelelően él. Bár ismétlem, előbb magad tartsd be Jézus tanait mielőtt bárkin is számon kérnéd kedves hipokrita barátom, a KDNP szeretettel vár...

2020. szept. 2. 11:51
 18/22 anonim ***** válasza:
68%

#16 Nem azt mondom, hogy tiltott, hanem azt, hogy NEM ILLIK. Bennem Mohameddel kapcsolatos gúnyolódások is ellenszenvet váltanak ki, mint ahogy a szexuális irányultsággal való viccelődés is. Van, akinek volt gyerekszobája, van, akinek nem. De csak illemre (etikett) és ízlésre utaltam, minden mást te beszéltél/gondoltál bele.

Amit viszont szerintem simán lehet gúnyolni, fricskázni, stb. az pl. az álszentség, az aljasság és néhány más hasonló dolog. Persze mindannyian esendők vagyunk, te is, én is, de ha én döngetem a mellem, hogy én milyen jó vagyok, és mindenki más, aki nem úgy gondolkozik, ahogy én, mennyire moslék ember, közben valójában rosszabb vagyok náluk, akkor úgy gondolom, jogos a csipkelődés, az általa emlegetett mércékkel való szembesítés akár gúnyosan is, de nem a mérce, az eszme pocskondiázása, hanem az álságosság hangsúlyozása (tükröt tartani elé, ami nem mindig kellemes). Közszereplő esetében, aki ugyanezt nagyban játssza, nos neki ezt nagyban is kell elviselnie.

#17 Jézusnak nem azokkal volt a legnagyobb baja, akik sosem voltak hívők, hanem a farizeusokkal, nevezetesen azokkal az álhívőkkel, akik pénzért, hatalomért összezavarták, félremagyarázták Isten üzenetét, és akár a tiszta szívű embereket is megfélemlítettek, riogattak ezzel, azzal, amazzal, félrevezették őket. Ez Orbánra és nagyon sok papra, lelkészre is igaz, akik egy követ fújnak Orbánnal, mert elvakította őket Orbán "támogatása", ami valójában csak egy megkísértés volt, amiben sajnos elbuktak, de a nagyobb baj az, hogy azóta se álltak fel - tisztelet a nagyon kevés kivételnek, bár azokkal általában kitolt az egyházuk.

2020. szept. 2. 12:12
 19/22 anonim ***** válasza:
19: Ismétlés a tudás édesanyja: "Jézusnak nem azokkal volt a legnagyobb baja, akik sosem voltak hívők, hanem a farizeusokkal, nevezetesen azokkal az álhívőkkel, akik pénzért, hatalomért összezavarták, félremagyarázták Isten üzenetét, és akár a tiszta szívű embereket is megfélemlítettek, riogattak ezzel, azzal, amazzal, félrevezették őket. Ez Orbánra és nagyon sok papra, lelkészre is igaz, akik egy követ fújnak Orbánnal, mert elvakította őket Orbán "támogatása", ami valójában csak egy megkísértés volt, amiben sajnos elbuktak, de a nagyobb baj az, hogy azóta se álltak fel - tisztelet a nagyon kevés kivételnek, bár azokkal általában kitolt az egyházuk." - a 18-as szerint "a KDNP szeretettel vár..." megtagadnám a tanító megmentőmet, és beállnék a műkeresztények sorába?! SOHA!- 17-es voltam.
2020. szept. 2. 15:08
 20/22 anonim ***** válasza:

#17 A KDNP és a Fidesz két hatalmas álkeresztény párt, amelyik iszonyatosan sokat ártott a kereszténységnek. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul, vallom én. Ez nem csak azt jelenti az én olvasatomban, hogy mindenki azt tegye, arról beszéljen, amihez ért, hanem hogy mindenki olyan értékrend szerint éljen, amilyen értékrendet VALL. Vagyis legyen önhiteles.

Ha kereszténynek vallja magát, akkor a Jézus tanaihoz legyen hű, ha muszlim, akkor a muszlim értékrendekhez, de ne a csűrt-csavart értékrend szerint, hanem úgy igazából. Főleg ha valaki közszereplő, és köszszereplőként terjeszti a hitet. Ha csak magánember, és maga éli meg, nem akarja senkire erőltetni, akkor a hitélete, nézete kb. csak magára tartozik.

Véleményem szerint nincs egyetlen hiteles magyar keresztény párt a parlamentben, és a Mi Hazánk sem az, mást meg nem ismerek, aki kereszténységet hirdet. Amúgy szerintem nem is szerencsés: Jézus nem politizált, és nem is tartotta szerencsésnek a politizálást.

Tehát szerintem rossz tanácsot adtál nekem.

2020. szept. 2. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!