Zsidóság. A magyar Nobel-díjasok egy kivételével zsidó származásúak. A magyar olimpiai bajnokok, színészek, énekesek, képzőművészetek, írók, költök jelentős része az volt a múltban, és sokan a maiak közül is azok. Mi értelme az antiszemitizmusnak?
40
Ja, meg kinyírják az esetleg tisztességes zsidók, mint fogyatékost.
42
Hol és kik voltak azok az "egyszerűen zsidó származásúak közt felnőtt például német nemzetiségű polgár gyerekek"?
"Mi lesz ennek a vége, szeretett -> úri véreim <-? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti." - Ady
Trianon elött a nemeség volt jelemzően antiszemita, tőlük és kommunista szovjetízációs kísérlet miatt terjedt el utána. Volt vérvád per is nem egy, mert vidék parasztsága a nemesekre hallgatott még mindig leginkább.
#46 Több mint tíz évet éltem Angiába.
Bírtam, amikor mindenféle asszimilált nációk a migránsokkal jöttek. Amiben mondjuk a muszlim többségű, bár éppen abban a generációban hite hagyottak voltak többségben.
De a magyarok és lengyelek Angliában idegenek. Nekem háromszáz évnél régebb óta minden ősöm a Magyar Királyi alatt való volt, visszont német nemzetiségi.
A családom Trianon után három országban élt, majd 1945 után hat és majd több országban.
Tény a származási felsőbb rendűségi ókori eszmét a nemeségen kívül a zsidóság emelte át a jelenkorba.
46
Ja, csak Ady elhallgatta a lényeget. Hogy amikor a magyar kormánytól, minisztertől stb kért pénzt, akkor magyar volt, (sőt népért síró bús bocskoros nemes) amikor meg a zsidóktól, akkor meg különbnek tartotta, azt akitől éppen pénzt kunyerált, ugye.
Nagy költő, ám kis jellem vagy még akkora sem.
És nem a nemesség volt "antiszemita", hanem mindenki annak kényszerült lenni a SAJÁT ÉRDEKÉBEN, aki csak kartávolságra került a mindennapi tevékenységüktől.
Ha már földobtad a "vérvád pert", akarsz beszélni róla? Mert érdemes-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!