Miért kap a második kerület ennyi közterületi fejlesztést a többi kerülethez képest?
Most éppen ez:
Előtte:
Moszkva tér felújítása
Türbe környékének felújítása
Mechwart liget felújítása
A többi kerület miért csak ennek a töredékét kapja meg? Ez nem mond ellen az Alaptörvénynek, ami azt mondja, hogy nem lehet megkülönböztetni az embereket lakóhelyük szerint?
Még ha saját pénzből készülne érteném, de a nagyrésze állami és eus pénzből van.
"A többi kerület miért csak ennek a töredékét kapja meg?"
Ezt valamire alapozod is, vagy csak megérzés? Melyik kerületben élsz?
Nem tudom mit mondani, javasold az önkormányzati képviselődnek, hogy a XVIII. kerületbe építsenek fel egy második Széll Kálmán teret és Mechwart Ligetet, hogy legyenek turisztikailag vonzó célpontok.
Amúgy nem az szokott lenni a sivalkodás, hogy a köztéri fejlesztési pénzeknek az oktatásban és az egészségügyben lenne a helyük? Én úgy látom a XVIII. kerületben pont erre költik a forrásokat...
Nem tudsz mit mondani, merthogy nem akarsz tudomást venni a helyzetről. Tulajdonképpen rákérdezhettem volna bármelyik városra, az lett volna a válaszod, hogy az se kap több támogatást.
Tehát akkor szerinted Magyarországon minden egyes város ugyanannyi állami pénzhez jut (természetesen lakosságarányosan) és megvalósult a tökéletes elosztás?
Egy kis ismeretszerzés.
1. A fejlesztés elhatározása a kerület vezetésén múlik.
2. A szükséges pénz előteremtése két forrásból lehetséges. a. Kigazdálkodják. b. Pályáznak, ha van mire.
3. A kivitelezés a kerület vezetésén múlik, továbbá a lakosokon is esetleg.
Na most, vizsgálni kell a 2. és 18. kerület vezetésének minőségét.
Vizsgálni kell a kerületek gazdálkodásának minőségét.
A pályázat esetén 2009-ig mindkét kerület fideszes volt, tehát a polgármester ügyességén múlt. Most mindkét kerület nem fideszes, pályázat tehát számukra nincs, marad a saját gazdálkodás.
Nem olyan ördöngős. A gazdálkodás különbségei adódhatnak a hozzáértés különbségeiből, az akarás különbségeiből, továbbá a bevételi eltérésekből (adónemek, ipar, idegenforgalom stb. eltérései)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!