Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem talál ki...

A kormány miért nem talál ki valamit a vendéglátás problémáira?

Figyelt kérdés

Pontosabban, elsősorban az ott dolgozók, dolgozni vágyók problémáira.

A magyar vendéglátás, munkavállalói szempontból egy rákfene, a legmocskosabb ágazat.

Megy a trükközés a munkaidővel,szabadnapokkal, bejelentésekkel.

Ha valaki azt kéri, jelentsék már be rendesen,akkor csak pislognak a tulajok.

A "fehér munkának" nem elvárásnak, hanem magától értetődőnek kellene lennie a 21. században.

Egyedül, a nagy szállodaláncoknál van másként.Viszont, ők a magyar vendéglátás csak nagy kis részét alkotják.

Mit is eredményezett ez a munkáltató hozzáállást?

Komoly munkaerőhiányt, meg ezzel párosuló, állandó hisztit.

A francia, német, osztrák,svájci vendéglátásban nincs trükközés a bejelentéssel,a szabadnapokkal, munkaórákkal.

A jobb helyek szállást és napi egyszeri meleg étkezést is kínálnak.

Ezzel tessék versenyezni.

2020. aug. 16. 15:07
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

"Ha valaki azt kéri, jelentsék már be rendesen,akkor csak pislognak a tulajok"

Én azért ilyet még nem tapasztaltam. De ha nincs bejelentve akkor a pincérünknek milyen jogon kötelessége dolgozni?

2020. aug. 16. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
Mert a kormánynak nem a magánproblémák megoldása a feladata, max amikor kampány van, és minden pártot megszálja a szentlélek. A kormánynak a kormányzás a célja. Ezekre a dolgokra egyetlen pártól se várj megoldást, mutyi meg vissza élés mindig volt és lessz is. A felsőbb szinteken is ezek mennek. Aki csodát vár annak rendesen elvan tévedve a gondolkodása.
2020. aug. 16. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Mert a vendéglátás jó biznisz és a NER-ben erősen érdekelt haverok közül is benne van jó néhány. Így hát nem áll érdekében a kormánynak, hogy rendet tegyen a szektorban, mert akkor kevésbé dőlne a lé.
2020. aug. 16. 15:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Legutóbb mikor vendéglátásban dolgoztam, heti 7 napot akart dolgoztatni a munkáltató, 13 órában. Szabadnap helyett lett volna olyan, hogy kicsit később megyek be. Még normális ebédszünet sem lett volna. Bejelenteni is kevesebbre akart, mint amennyi lett volna a fizetésem, a többit kesőbb adta volna oda.

Másnap felmondtam, de nem fizette ki a próbanapot.

Szóval aljas dolog, ami Magyarországon van a vendéglátásban. Inkább tanulok tovább, hogy legyen normális szakmám.

2020. aug. 16. 15:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Vagyis, ez az előző előtti munkahely volt, ahol voltam.
2020. aug. 16. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező

Amiket leírtál azok ütik a törvényeket, az adózási és járulékfizetési előírásokat éppen úgy, mint amik a munkaidővel, szabadidővel kapcsolatosak.

A kormányzat feladata az, hogy ezekre a problémákra felhívja a figyelmet, a parlament megalkossa a megfelelő törvényeket, majd azokat betartassák. Ezt is teszik.

A törvények ott vannak, az ellenőrzések rendszeresek. De ha a munkahelyedre bemegy az ellenőr és te nem mondod el neki hogy szabálytalanul foglalkoztatnak és nem is annyira vagy bejelentve sem, hogy zsebbe kapod a pénzed egy részét stb. stb. hanem hallgatsz vagy alátámasztod a munkahely állításait, hamis dokumentumait, akkor mégis mit lehet tenni? Mert a legtöbb ellenőrzés pontosan így zajlik. Az ellenőrök kimennek, ott persze az összes dolgozó állítja, hogy előző napokban szabadnapon volt, aznap csak épp akkor kezdett dolgozni és bizony, olyan keveset keresnek mert alig van forgalom.

Amíg maguk a munkavállalók nem állnak ki magukért hanem örülnek annak hogy zsebbe kapják a pénzt, addig nem lesz változás, mert nincs ami megváltoztassa.

2020. aug. 16. 16:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Addig amíg pörgött a dolog,miért nem volt olyan problémátok amivel a kormánynak kellet volna foglalkozni.
2020. aug. 16. 18:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
20 évig vendéglatóztam, egyetlen egyszer sem jött senki ellenőrizni a bejelentéseket.Azt ellenőrzik maximum, hogy kapnak-e blokkot, vagy ÁNTSZ ellenőrzés van ( nem tudom most mi a neve) . A kutyát nem érdekli a munkavállaló érdeke .
2020. aug. 17. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Teljesen igazad van kérdező és jogos a feltevés.

Szerintem is szőrnyű ami itt megy és a fejétől buzlik a hal, tehat a kormanyzástol . Mert ha ellenőriznék komolyan a navosok vagy akiknek kell a bejelentéseket és buntetnének akkor ez nem torténhetne meg.

De sz-arnak rá itt a munkasokra és az emberekre.

Egy mocskos alja korupt tolvaj gazemberek mind akik ellopják a munkások bérét pedig megtehetnének h tisztességesen bejelentik őket.

De nem , inkabb a sajat birodalmukat épitik visszatartva a munkasok kifizetését. Az Isten buntetése csapjon le egyszer és mindenkorra a kizsákmányolókra és igazságtalanokra.

2020. szept. 28. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!