Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg olyan rossz Magyarorsz...

Tényleg olyan rossz Magyarországon élni?

Figyelt kérdés

Manapság óriási divat lett, hogy "kimegyek külföldre dolgozni, és akkor majd..." mert "szétlopják az országot". Én arra a következtetésre jutottam, hogy tulajdonképpen ezek a kijelentések hamis képet festenek az országról.

Elmondom, mire alpozom a véleményem:

1. Azt gondolom, hogy piacképes szakmával, jó szakemberként, megfelelő nyelvtudással, megnyerő stílussal Magyarországon is meg lehet keresni, 500 000 Ft-ot, sőt még többet is. Légyszíves ne mondjátok, hogy nem, mert így van. Azért fogják árulni, a PlayStation 5-öt idén, mert sok ember van, aki meg tudja majd venni egy havi fizetésből.

2. Azok, akik az országot folyamatosan el akarják hagyni véleményem szerint többségeben képzetlen emberek, akik még nyelvet sem beszélnek. Ezek az emberek a Bosch-ban operátorok, vagy Balatonon 14 óráznak heti 6 napot a vendéglátasban. Ha kimennek külföldre, ott sem lesznek megbecsültebbek, valamivel többet keresnek majd, ami ott éhbérnek számíg. Mert egy német nem menne végezné azt a munkát.

Ezek az emberek az a hangos csoport, akik folyamatosan szidják az országot. Valójában azonban ők azok, akik oda jutottak, ahol tartanak.

3. Nem állítom, hogy az ország olyan jó. Az orvosok fizetése pl. alacsony, és az egészségügy is romokban van, ez utóbbi elég alapos indok, hogy elmenjek innen. De képzetlen emberként hosszútávon külföldön sem lenne jó. Ott is rabszolgamunkát végeznék, ami rossz. Képzett emberként viszont megnyílnak a lehetőségek, mert a jó szakembereket megbecsülik.

Szóval szerintem annyira nem rossz az ország, mint amennyire démonizálják a minimálbéresek. Sokuk problémáira külföld sem megoldás. Tanulni kellett volna, vagy tanulni kellene. Egy nyelvtudás nélküli képzetlen embert sehol sem becsülnek meg.

2020. aug. 16. 14:46
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
29%
#40 Itt egyedül te vagy a kormány felszopója, ha már a s*x "munka" került szóba... úristen, egy ilyen beszél a munkáról... apropó, milyen a "dogozás", ha már így ajánlgatod? Elég lecummantani, vagy rád is ugrik?
2020. aug. 16. 20:13
 42/56 anonim ***** válasza:
10%
Látom van tapasztalatod,de én nem azon az oldalon játszom mint amelyiken te.
2020. aug. 16. 20:20
 43/56 anonim ***** válasza:
42%

#42 Látom. Te azon az oldalon vagy, aki csontig benyal a kormánynak, meg más emberek terhére rázza ki a megélhetési forrásait a faxából, és ebből él.

Nagy büszkeségre ad okot, van öntudat, csak nem nagyon lenne mire... na meg te csak játszol. Más meg dolgozik... ;)

2020. aug. 16. 20:24
 44/56 anonim ***** válasza:
80%
Annyira nem rossz kérdező, a rendszer mindenkinek ugyanolyan fos, csak van aki jól él mellé.
2020. aug. 16. 20:25
 45/56 anonim ***** válasza:
18%

Dadogós,nem volt még elég.

Leszarom az öntudatodat,meg a büszkeségedet.

Dógozzál sokat és eljő a kánaán.

2020. aug. 16. 20:31
 46/56 anonim ***** válasza:
63%
Tényleg azt hiszed, te dologtalan kormánytroll, hogy frappáns vagy? Hidd el, téged is nagy ívben leszarnak az isteneid... aprópénz az, amit te kapsz ahhoz képest, amit ők bezsebelnek. Na de olcsó netprostik is kellenek, így kerek a világ.
2020. aug. 16. 21:01
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
Én jól kerestem MO-n 400 fölött volt picivel havi óraszámtól, hétvége, éjszaka stb függvényében. Most ugyanaz a hivatás, hasonló munkamennyiség, csak épp 4000-ret keresek, fontban... Ez az ami nem mindegy, mindegy milyen munkát, állást nézünk. Arányaiban sokkal többet elhet keresni.
2020. aug. 16. 21:46
 48/56 anonim ***** válasza:
49%
Aha igen, tényleg!
2020. aug. 17. 07:32
 49/56 anonim ***** válasza:
0%

46/

Nocsak,mit keres a Puzsér Robi ezen az oldalon

Üdv.

2020. aug. 17. 07:48
 50/56 anonim ***** válasza:
49%
Mindenki megkajdúlt vagy csak vitázni nem tudtok és érvelni? Politikától és témától eltérve. Eddig az jön le hogy egymás torkának estek, pedig nem is ez volt az eredeti cél.
2020. aug. 17. 10:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!