A magyar szélsőjobbosok nem éreznek disszonanciát, amikor fehér emberként a hunok leszármazottjainak tartják magukat?
Nem azt mondom, hogy semmi közünk nem volt hozzájuk, mert szerintem a hunok, mint törzsszövetség részei voltak a magyarok is. Valószínűleg már amikor a hunok félúton járhattak Nyugat Európa felé a Pontikus sztyeppéken és az Urál mentén, de az, hogy a mai magyar ember őket tekintse őseinek (magukat Attila "unokáinak", ahogy mondani szokták) úgy, hogy sem a jelenlegi genetikánk, sem a jelenlegi kultúránk, sem a jelenlegi nyelvünk nem tőlük származik, szerintem egy kicsit szánalmas, olyan mintha nem lenne saját kultúránk, ezért olyanokra kéne támazkodni, akikhez konkrétan már semmi közünk sincs.
Néhány dolog még:
- Nem vagyok magyarellenes, fontosnak tartom a nemzeti öntudatot, de ezzel az irányzattal nem tudok azonosulni.
- Az az elmélet, miszerint a hunok vezető rétege a fehér szkíták voltak, egyedül Magyarországon található meg. A tudósok világszerte azt állítják, hogy a hunok vezető rétege mongol - türk keverék volt, magyarul kelet - ázsiai kinézetű.
- Tudom, hogy az ősmagyarok kulturálisan közel álltak a hunokhoz.
- Az Árpád ház eredete valószínűleg inkább türk, mint magyar nyelvű lehetett. A vezető réteg a sztyeppén ritkán volt azonos a középréteggel (a néppel).
- A székelyek egy külön téma, amiről könyveket lehetne írni, amiket itt elmondtam, rájuk nem vonatkozik.
Kérdező, te elég buta vagy, mint ahogy az első válaszoló is.
Máskor ti, balosok azt mondjátok, hogy kevert nép vagyunk, meg hogy nincs semmi közünk a hunokhoz, ilyenkor viszont elismeritek, hogy van.
Hát, nálatok nevetségesebb, köpönyegforgatóbb embereket el sem tudok képzelni.
Nem vagyok szélsőjobbos de butaság a kérdés.
Ez egyszerűen attól függ, adott ember mitért szélsőjobb alatt?
Mivel itt egy világnézeti, identitás kérdésről van szó, amit bárki szabadon alakithat magának és génekhez nincs köze.
Ennek megfelelően a szélsőjobb gyüjtő kategoria, amiben van a fehér felsőbbrendűség és az ősmagyar szittya indentitás ezer féle árnyalata kevetedik.
Megjegyzem a magyarok genetikailag pont olyan európaiak mint bárki más.
2. Nem vagyok balos. Gondoltam, hogy nem olvasod végig.
És válóban nincs semmi közünk a hunokhoz, csak volt. Ez az, amit nem tudtok megérteni. A kettő nem ugyanaz és attól, hogy valakihez közöm van, még amúgy sem kéne, hogy arra építsem az egész identitásom, mert ez éppen, hogy árulás a saját véremmel, kultúrámmal és nyelvemmel szemben.
Nem törikönyvből beszélek. Nem tudom, hogy neked honnan jön ez a kicsapongásod, de addig ne kritizálj, amíg te nem osztod meg a saját véleményed a dologról, mert az csak úgy fair.
Amiket fent leírtam, az szakemberek kutatásain alapszik. Mint például Neparaczki, vagy Klima. Magamtól sem vagyok teljesen hülye a témához, mert genetikát én is tanulok. Úgyhogy az, hogy így meghatott a szövegem csak azt bizonyítja, hogy mekkora tévedésben vagy. Belemehetünk a részletekbe, ha akarod és bebizonyíthatod, hogy nem így van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!