Hogy lett ijen drága a balaton és egyre silányab?
A horvát “tencsike” AZONOS SZÍNVONALON qrvára nem olcsóbb a Balatonnál. Persze szakadt tömegszálláson, közös wc-vel, az otthonról vitt rántott húsos szendvicsedet majszolva, 6-8 km-re a parttól valóban az. 100 ezerért 3 főre kb ezt kapod egy hétre, ahogy a Balatonon is.
Rendes színvonalon (de nem a luxuson) meg a “tencsike” árai szépen és pofátlanul kúsznak felfelé, a Balatont bőven túlszárnyalva. 20 éve valóban olcsóbb volt, de ez már rég nincs így, amiről te beszélsz, az jelen pillanatban pl Albániára igaz.
Én július közepén voltam egy hetet és teljesen rendben volt minden. Igaz, a szállást februárban foglaltuk, tehát olcsóbb volt, mintha tegnap határoztam volna el magam, hogy holnap megyek.
Reggelit és vacsorát a boltban vettünk (Aldi, Lidl, Penny, stb) és vagy úgy ettük meg, vagy gyorsan összeállítottunk valami főtt kaját. Délre menüt ettünk, tele van a Balaton-part olyan éttermekkel, ahol naponta 3 fajta levest és 5 fajta főételt kínálnak + még desszert is van, mindez kb. 1700,- Ft/fő. Mi Hévízen és Keszthelyen is ilyenben ettünk, szóval nem egy vagyon. És finom, mindig tele volt az étterem.
Igaz, standon csak egyszer voltunk, mert inkább kirándultunk, sétahajóztunk, stb., de én egyáltalán nem tapasztaltam, hogy annyira megdrágult volna a Balaton. Szét kell nézni, tudatosan költeni, nem az első helyen leragadni és így teljesen megfizethető.
Dehogynem, viszi a rántott húsos szenyát kovászos uborkával. Vagy első útja vezet a helyi Tescoba.
Más kérdés, hogy én biztos nem tencsikézésre költenék, ha cserébe még arra sem telik, hogy egy normálisat egyek, pláne külföldön, de hát kinek mi. Mondjuk nem jártatnám a számat, hogy a Balaton bezzeg milyen “silány”, mert akinek ott nem telik egy normál színvonalú nyaralásra, rendes kajákra, annak Horvátországban sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!