Életképes lehet egy ilyen független, nyomtatott politikai újság?
A NyomtassTeIs hetilap A5 4 oldal, éves előfizetési díja 1000 Ft-nak felel meg.
A HVG 33 ezer Ft, Magyar Narancs 28 ezer, Magyar Hang 23 ezer.
Ez a 4 (inkább 3,1) újság a független nyomtatott sajtó Magyarországon. Legalábbis én nem tudok többről. Na jó van még egy Élet és Irodalom.
A választásokig lenne e piaca egy újabb hetilapnak az alábbi koncepcióval:
- párt és ideológia független
- Éves előfizetési díja 3-15 ezer Ft között
- Csak független és ideológiamentes politika. Főleg a NyomtassTeIs koncepciója szerint a független híroldalak cikkeit felhasználva.
- Hirdetésekel, de csak szigorúan kormány és pártfüggetlen hirdetéseket engedve.
- 8-24 oldal fekete-fehér nyomtatás, hirdetésekkel színesen. A4 vagy tabloid méret.
Nagyrészt ahogy ők: www.nyomtassteis.hu
Javarészt netes híroldalak cikkeit veszik át rövidítve, néha akad saját szerzemény.
Legális a dolog.
A HVG, Narancs, Hang újságok drágábbak és nem mindig ideológia függetlenek. Van bennük sokszor érdektelen tartalom, ami pl egy vidéki nemnetező nyugdíjast nem érdekel. Ez csak drágítja.
A NyomtassTeis pedig egy A4-es lap, nem tekinthető igazi újságnak.
A kettő között talán lenne egy piaci rés.
Szerintem minden helyi ingyenes újság fidesz lap, tudom mert ilyeneket készítek nap mint nap.
Nincs TV és rádió aminél ne lenne ott a fidesz. Az ATV és a klubrádió esetén is ott van a közelben úgy tudom.
A sajtószabadság nem az ha szabadon leírhatsz valamit. Hanem ha szabadon azt olvasol(nézel, hallgatsz) amit akarsz. Márpedig mindenki pártmanipulációtól mentes sajtót akarna olvasni, de ezt a fidesz hatékonyan akadályozza.
"minden helyi ingyenes újság fidesz lap"
A nem fideszes önkormányzatok lapjai is? Felénk nem.
Egyébként meg szabadon olvasok a sorok között. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!