A postások fizetése körüli cirkusz megmutatja mennyit is ér valójában a kormánynak az állami alkalmazottak?
Éveken át keményen kiálltak harcoltak Brüsszel ellen,szabadságharcot hirdettek, de most amikor az egyszerű dolgozó emberek béreit kellene emelni valamiért nagy a hallgatás. Most is ott volt Brüsszelben és mégsem mondott erről egy szót sem. Jogállamiság miatt lehet harcolni, de bérek miatt nem, hiszen akkor kifele menne a pénz az államkasszából? Ilyenkor már nem számít, hogy Magyarország fejlődjön, a magyar emberek jól járjanak?
Közalkalmazottként tudom milyen rossz az bérezés, ha valaki nem az Országgyűlésben vagy a vezetői székben ül. Persze itt is nagy a hallgatás a bérekkel kapcsolatban.
Hát persze, hogy az EU a hibás mindenért a fidesz propagandamédia szerint. Aki meg nem gondolkozik, nem néz utána, csak simán mindent elhisz kérdés, gondolkodás nélkül, amit a fidesz mond.
Pedig ha kicsit utánanézne, akkor olvashatná az EU magyarországi képviseletének válaszát, miszerint a vállalatonként évi 15 millió eurónál magasabb összegű állami támogatásokat – az állami támogatások általános szabályainak megfelelően – be kell jelenteni az Európai Bizottságnál jóváhagyás céljából.
171 millió eurót hagytak jóvá Olaszországnak, a spanyolok 9 évre kaptak engedélyt 1280 millió euróval kompenzcióra, a belgák 1300milliárd euróra, a franciák 900millió euróra, az angolok pedig ugyanennyi fontra.
De milyen jó, hogy ezért is lehet az EUt hibáztatni, uszítani a tudatlan, tájékozatlan embereket és közben az íy megspórolt pénzből stadionokra, kisvasútra meg egyéb veszteséges marhaságokra költeni.
1:
"Tévedsz.
Az EU packázik velünk."
Meg a gyíkfejűek! :)))
A postás nem állami alkalmazott, főleg nem közalkalmazott.
Nem tudom mióta már a postai szolgáltatás libaralizált piac, a csomagforgalomnál láthatóan erős versennyel.
Az uniós versenyjogi meg nyilván tiltja a piaci szereplők állami támogatását.
De, ha nem tiltaná, se járnánk jobban, képzeld, ha Trump csak úgy odatolna 1 apró milliárd dollárt a DHL dolgozók béremelésére.
(Tudom, ők nem uniós tagok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!