A pánikkeltő koronás cikkek magyar sajátosság?
Ez igen jó kérdés, én is gondolkodtam már rajta. A vírus helyzet elején ezért is töröltem az indexet a könyvjelzőkből.
Most meg hallom, olvasom h. megy a balhé.
Az aha.
És a poén, hogy nem csak a Coronás cikkek, hanem ugye a migránsozós Sorosozós Uniót fikázó cikkek is.
Érdemes amúgy a témát illetően megnézni Puzsérnak ezt a beszédét:
Kedves kérdező:
A vírus valóban nagyon komoly problémákat okozott egyes országokban. Hónapokkal a világjárvány kitörése után még mindig szigorú korlátozások vannak sok helyen. Például Spanyolországban az utcán is kötelező a maszk, akit anélkül talál a hatóság komoly pénzbüntetésre számíthat.
Az elején még nem lehetett látni, hogy Magyarország mennyire fogja megúszni. Azt lehetett tudni, hogy a közismerten nem kiemelkedő egészségügyi rendszer nehezen kezelne egy súlyosabb járványt. Talán ez is lehetett az oka annak, hogy egyes sajtótermékek igyekeztek kiemelni a fenyegető veszélyt, ellensúlyozva az elején még abszolút szkeptikus kormányzati propagandát.
De az is lehet, hogy pusztán kattintásvadászatról volt szó. Ezt csak egy ott dolgozó tudná biztosra megmondani. A kattintásvadász cikkek népszerűek, lásd: a migránsok mit tettek már megint, Brüsszel megint hogy támad minket, Gyurcsány mit tenne ha tehetné, Soros milyen új tervet eszelt ki, stb.
Én amúgy nem látom, hogy csak Magyarország lenne kivétel. Megnéztem külföldi oldalakat, az adott ország kultúrájától és politikai beállítottságától függően szoktak beszámolni a témáról.
Olaszul: [link] = "Tiszta üzenetek vagy a világjárvány csak súlyosbodhat"
Spanyolul: [link] = "A WHO a koronavírus járvány durva súlyosbodására figyelmeztet"
#7: Arra az esetre, ha komolyan gondoltad volna a hozzászólásod: az USA súlyos átfertőzöttséggel küzd, a hírhedt görbét nem ellaposítani, hanem felfuttatni sikerült. Mivel választások előtt állnak, ezért a republikánus elnök minden erről szóló kommunikációban politikai játszmát lát. Egyes kórházaknál már meg is tiltották az esetszámok publikálását (ez Magyarországon is titkolva volt tudomásom szerint). A republikánus hírek takargatják az áldozatok számát. Mesterségesen próbálják alacsonyan tartani a tesztelsek számát, hogy ne látsszon akkorának a baj. Nemrég már arról számolt be Trump, hogy legyőzték a vírust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!