Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pánikkeltő koronás cikkek...

A pánikkeltő koronás cikkek magyar sajátosság?

Figyelt kérdés
Ha beírom a vírus nevét akár az amerikai, akár a holland google-ba, és akár símán keresek, akár híreket, úgy tapasztalom, hogy ott inkább tényeket és adatokat közlő találatok dobódnak ki, illetve konkrét történésekről szólnak. Mind a címet illetően, mind tartalmilag, nincsenek jelzőkkel ellátva és a cikkírók egyéni véleményeivel. Ellenben a magyar google kapásból olyanokat talál, mint hogy "Tombol a vírus a világban", "Sosem látott mértékben terjed a vírus.", "Egyre rosszabb a helyzet világszerte." Ez a magyar cikkírók jellemzője lenne?

2020. júl. 26. 07:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%
Az index és társai előszeretettel ontották ezeket a pánikkeltő szarságokat. Mér nem sokáig hálisten :)
2020. júl. 26. 08:27
 2/16 anonim ***** válasza:
74%

Ez igen jó kérdés, én is gondolkodtam már rajta. A vírus helyzet elején ezért is töröltem az indexet a könyvjelzőkből.

Most meg hallom, olvasom h. megy a balhé.

2020. júl. 26. 08:34
 3/16 anonim ***** válasza:
53%

Az aha.

És a poén, hogy nem csak a Coronás cikkek, hanem ugye a migránsozós Sorosozós Uniót fikázó cikkek is.

2020. júl. 26. 08:54
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem, kb. mindenki meglovagolta a világon a koronavírust. Ilyen a média.
2020. júl. 26. 08:56
 5/16 A kérdező kommentje:
2: Én is akkor a Facebookon leállítottam az index, a blikk, a 24.hu, a hvg és a hasonlók követését. Kéretlenül ne tolják a képembe a félinfókból táplálkozó irományaikat. De amúgy eszesek, mert avval is kalkulálnak, hogy valaki esetleg jó hírekre keres rá. Például beírtam a keresőbe, hogy "koronavírus jó hír", erre az első találat az volt, hogy "Nincs jó hír Olaszországból".
2020. júl. 26. 08:57
 6/16 A kérdező kommentje:
4: Jó, nem azt mondom, hogy külföldön egyáltalán nem cikkeznek így, de láthatóag kisebb mértékben. A legelső találatok legalábbis nem ilyenek.
2020. júl. 26. 08:58
 7/16 anonim ***** válasza:
17%
Jó a kérdés és a példa is, az amcsiknál alig van fertőzött, halott meg egy sem! Ilyen a libernyák sajtó!!!
2020. júl. 26. 10:06
 8/16 A kérdező kommentje:
7: Szerintem olvasd el még egyszer a kérdésem alatti magyarázószöveget, mert te valamit nagyon félreértelmezhettél!
2020. júl. 26. 10:50
 9/16 A kérdező kommentje:

Érdemes amúgy a témát illetően megnézni Puzsérnak ezt a beszédét:

https://www.youtube.com/watch?v=3FZIs6aQCSo

2020. júl. 26. 11:21
 10/16 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező:

A vírus valóban nagyon komoly problémákat okozott egyes országokban. Hónapokkal a világjárvány kitörése után még mindig szigorú korlátozások vannak sok helyen. Például Spanyolországban az utcán is kötelező a maszk, akit anélkül talál a hatóság komoly pénzbüntetésre számíthat.

Az elején még nem lehetett látni, hogy Magyarország mennyire fogja megúszni. Azt lehetett tudni, hogy a közismerten nem kiemelkedő egészségügyi rendszer nehezen kezelne egy súlyosabb járványt. Talán ez is lehetett az oka annak, hogy egyes sajtótermékek igyekeztek kiemelni a fenyegető veszélyt, ellensúlyozva az elején még abszolút szkeptikus kormányzati propagandát.

De az is lehet, hogy pusztán kattintásvadászatról volt szó. Ezt csak egy ott dolgozó tudná biztosra megmondani. A kattintásvadász cikkek népszerűek, lásd: a migránsok mit tettek már megint, Brüsszel megint hogy támad minket, Gyurcsány mit tenne ha tehetné, Soros milyen új tervet eszelt ki, stb.

Én amúgy nem látom, hogy csak Magyarország lenne kivétel. Megnéztem külföldi oldalakat, az adott ország kultúrájától és politikai beállítottságától függően szoktak beszámolni a témáról.

Olaszul: [link] = "Tiszta üzenetek vagy a világjárvány csak súlyosbodhat"

Spanyolul: [link] = "A WHO a koronavírus járvány durva súlyosbodására figyelmeztet"

#7: Arra az esetre, ha komolyan gondoltad volna a hozzászólásod: az USA súlyos átfertőzöttséggel küzd, a hírhedt görbét nem ellaposítani, hanem felfuttatni sikerült. Mivel választások előtt állnak, ezért a republikánus elnök minden erről szóló kommunikációban politikai játszmát lát. Egyes kórházaknál már meg is tiltották az esetszámok publikálását (ez Magyarországon is titkolva volt tudomásom szerint). A republikánus hírek takargatják az áldozatok számát. Mesterségesen próbálják alacsonyan tartani a tesztelsek számát, hogy ne látsszon akkorának a baj. Nemrég már arról számolt be Trump, hogy legyőzték a vírust.

2020. júl. 26. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!