Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szoltok, hogy az Indexben...

Mit szoltok, hogy az Indexben baloldali kotodesu vezetok lettek?

Figyelt kérdés
Eddig "fuggetlen" volt, most mar nyiltan baloldaliak?
2020. júl. 25. 17:21
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez van. Bár nem is értem miért volt tünci
Igen, végre baloldali lett, és nem független maradt, ha független maradt volna en is bojkotaltam volna, mint Vágó úr az ATV-t 😂
Nem tudom most már
Egyébb leírom
8 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:
2020. júl. 25. 17:22
 2/10 A kérdező kommentje:
2020. júl. 25. 17:26
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Attól még mindig jobboldali kötődésűek a többségi tulajdonosok.
2020. júl. 25. 17:41
 4/10 anonim ***** válasza:
98%

"Dull üzleti titkot szivárogtatott ki a konkurenciának"

Gondolom annyira azért nem komoly a dolog, hogy feljelentés is történjen az ügyben.

2020. júl. 25. 17:45
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

"Attól még mindig jobboldali kötődésűek a többségi tulajdonosok."

Többsègi, tehát a konzervatívok többség engedte, hogy legyen most egy két balos is, akkor most mire a tünci, meg a hiszti Strasbourgban?

2020. júl. 25. 17:46
 6/10 anonim ***** válasza:
46%

Kiderült, hogy a főszerk. Dobrev Klárával egyeztetett. mielőtt szétrobbantotta az indexet.

Szerintem ez mögött is csak a pénz húzódik meg. egy másik média felület számára. A vezetők biztos jól fognak járni, a mezei újságírókat pedig megetették!

Különben a Klári nem került volna a képbe!

2020. júl. 25. 17:49
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

"A vezetők biztos jól fognak járni, a mezei újságírókat pedig megetették!"

Hát az is érdekes, hogy a pestisrácok indexes forrásból értesült erről, de azért szinte mindenki felmondott.

Miért nem helyezték vissza Dull Szabolcsot és akkor szerkesztőségben minden ment volna tovább?

2020. júl. 25. 17:56
 8/10 anonim ***** válasza:

# 3:

Az Indexet kiadó Index.hu Zrt. tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány. Az alapítvány tulajdonosi jogát egy személyben Bodolai László gyakorolja, aki majdnem 20 éve az Index jogásza.

2020. júl. 25. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez szép is jó, csak pont a Magyar Idők volt az, aki levezette, hogy miért nem így van. Tudtommal az okiratokon csak a tulajdonos neve változott a szöveg nem.

[link]

Szólj, ha a leírtakkal nem értesz egyet.

2020. júl. 25. 18:07
 10/10 anonim ***** válasza:

# 9:

Egy Magyar Idők cikkel akarod alátámasztani, amiben egyébként a szereplők mára tényleg lecserélődtek, aminek az volt a célja, hogy a Jobbikhoz kösse és Simicska-médiának állítsa be az Indexet azt, hogy most veszítette el a függetlenségét?

Egyebekben ez a cikk tele van feltételezésekkel.

Pl. ezt írja a szerző Bodolairól és az akkori főszerkesztő Dudás Gergelyről:

"Február óta hallgatott arról, miért is alapította az MFA-t és ­miért is kurátorkodik benne, már ha Dudás igazat ír, amire azért a fél karomat nem tenném fel."

"Továbbá, alapítvány nem hozható létre gazdasági tevékenység folytatására. Nem tudom, Magyarország egyik legnagyobb portáljának tulajdonlása és irányítása mi, ha nem gazdasági tevékenység? [...] Nem tudom másképp értékelni ezt a jogi formát, mint hogy az előírások nem is igazán leplezett megkerülése és a tényleges tulajdonos, ­Simicska látszólagos távol tartása érdekében választották."

Ehhez képest az elmúlt 3 évben sosem merült fel kritikai az Index független-objektivitásával kapcsolatosan, vagy hogy ez egy Simicska-médium lenne. Hozzáteszem ha ez igaz lenne, akkor mivel az opciós jogával élő Pro-Rata Holdingot már 2018-ban továbbadta Nyerges Zsoltnak Simicska, majd valami másik Fideszes oligarchánál kötött ki utóbb emlékeim szerint, már 2018 óta nem független-objektív az Index, hanem kormánypárti lakájmédia.

"Most, hogy Simicska a valódi tulajdonos, már rózsásabban látja a helyzetet: „Simicska emberei bár rálátnak az Index gazdálkodására, bármilyen tranz­akcióról, esetleges eladásról értesülhetnek, de amíg Bodolai ezt nem engedi – az igazgatóság elnökeként és tulajdonosként –, a közelébe nem jöhetnek a szerkesztőségnek.” Nagyon életszerű, hogy Simicska azért vette meg, vélhetőleg milliárdos nagyságrendű összegért, az Indexet, hogy utána nagylelkűen átengedje egy tőle független alapítványnak. Nyilván Bodolaitól sem kapott semmi garanciát arra, hogy szabadon rendelkezhet az Indexszel. Azért is ül az embere az igazgatóságban. Politikai ambíciói, Orbán megbuktatásának szándéka mi másra predesztinálják, mint hogy az Index működésébe ne szóljon bele."

Ez ugyanaz a feltételezés. Simicska bement végül az Indexbe, hogy ezt és ezt írjátok? Hát Nyerges Zsolt, hát Bodolai László? Senki nem szólt bele a munkájukba. Sajnos azonban azt látni kell, hogy egy 90 fős szerkesztőség a mai világban túlméretezett és nem racionális, így hosszabb távon nem lehet önfenntartóan vagy profitábilisan működtetni. Erre merült fel egy üzleti stratégia, amit elvetettek, de Dull Szabolcs kiszivárogtatott és ahogy Bodolai is kifejtette üzleti titkok sértve a konkurenciának tálalta az eseményeket.

Én elhiszem, hogy az Index munkatársai közül sokaknak ez az első munkahelyük és nincsenek hozzászokva, hogy bár szeretik a liberális gazdaságpolitikát, de ennek ők maguk is részei. Értem én, hogy tök jó rövidnadrágban bejárni, illetve hobbiként dolgozni, ha még jól meg is fizetnek érte, de sajnos az, amit ők csináltak tegnap, sehol a világon, komoly munkahelyen nem működik. Azt mondják szeretnének együtt maradni, de senki nem lesz, aki egy 90 fős szerkesztőséget át fog venni...

2020. júl. 25. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!