Azok az emberek, akik úgy politizálnak, hogy közben semmi ráhatásuk nincs a politikára (azon kívül, hogy pár évente elmennek szavazni), miért teszik?
Nyilván a hétköznapi emberekre gondolok itt, nem youtuberekre pl., akik pénzt keresnek vele, vagy bármilyen más formában hasznuk származik belőle.
Ez egyfajta szórakozás nekik? Egyszerűen csak nincs jobb dolguk? Vagy mi ennek az oka?
#9!
Nem értetted a 8-ast!
A kérdésed éppen magadról szól, ez benne a vicces.
Hogyan kell elképzelni?
Cégvezető vagy egy 30 fős kkv-nál.
Megjön a megrendelés, megveszem az árut, amit 27% ÁFÁ-val megterhelve kell megvennem. (jó ezt vissza tudom igényelni). Ezután kiszámlázom az ügyfélnek, megint ÁFÁ-val a termékemet. Beérkezik a pénz hozzám. Kifizetem az emberemet (esetünkben téged) a már szarrá adóztatott pénzből, de előtte levonom a járulékait, ami a bruttó fizetésednek a 33%-a így te a már megadózott pénzből kapott fizetésedből rengeteget adózol, ezen felül nekem még vannak plusz költségeim is a béreddel kapcsolatban.
Majd be mész a boltba, elköltöd a már 2-3szor megadóztatott pénzedet, és veszel magadnak dolgokat ami után megint adózol 27% százalékot.
És itt még nem vettük az egyéb adókat, például ha veszel vagy örökölsz egy házat.
Így lopják ki a szemünket. A régi tizeddel sokkal jobban jártunk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!