Miért van az, hogy aki Magyarországon érvényesül, az másik 5 embert tart el az adójából?
Ingyenes EÜ, ingyenes felsőoktatás, szociális segély, CSOK, nyugdíj stb... stb... Aminek az az eredménye, hogy én a pénzem 50%-ánál többet fizetek be adónak, és ebből szinte semmit nem kapok vissza. Más embereket tartok el. Persze, értem én, hogy adott esetben engem is el kellene tartani (ha pl. rokkantá/beteggé válnék esetleg megélném a nyugdíjas kort), de túlzásnak érzem azt az adórendszert, ami 30 év alatt kiépült. És azt látom, hogy az emberek még szociálisabb rendszert akarnak. Úgy érzik, hogy a nyomortelepeknek még ígyis keveset adunk, az oktatásra még ígyis keveset költünk, az egészségügyre még ígyis keveset költünk.
Mit akarnak ide az emberek? Kommunizmust? Lassan 100% lesz az adó? És minden állami szinten fog járni egyenlő módon mindenkinek? Alapjövedelem, lakás a fiataloknak, modern, ingyenes EÜ, minőségi oktatás MINDENKINEK?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!