Ilyen sztorik mellett nem ijesztő az, hogy a fidesz mennyire hagyta, hogy meghaljon az egészségügy?
Az alábbi történetre lettem figyelmes az egyik Facebook csoportban:
"Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet fogok írni, de felháborít ami körülöttem zajlik. Szombat este elmentem az ügyeletre, gondolván mandulagyulladásom van. Volt egy kevés alvadt véres köpetem is. Bármiféle vizsgálat nélkül lepasszoltak a Korányi Pulmonológiai intézetnek. Ahogy megérkeztem, egy koronavírus teszttel indítottunk volna, hogy bekerülhessek a tüdőgyógyászatra. Akkor éjszaka még nagyon rossz állapotban bekerültem az izolációs osztályra, ahol azonnal elvégezték a röntgent, vettek vért csináltak EKG-t és intravénásan kaptam a tetőtől talpig beöltözött dolgozóktól mindenféle szirsz*rt. A tesztet csak másnap reggel végezték el, én továbbra is ritka sz*rul éreztem magam. Eredményt csak hétfőn kaptam-Negatív. De mivel az állapotom nem javult a gyógyszeres kezelés ellenére sem, így ahhoz, hogy átkerüljek a tüdőgyógyászatra szükség volt még egy tesztre. Azért megemlíteném, hogy ezen az izolációs osztályon az embert bezárják akár napokra is egy olyan szobába, ahol se wc, se fürdő csak egy csap és egy mobilbili. Megérkezett a második teszt eredménye is: negatív. Minden szuper, kezdtem magam jól érezni. Átraktak a tüdőgondozóba pedig szívem szerint már hazamentem volna 3 hosszú éjszaka után. Bekerültem egy 4 ágyas szobába. Idősebb emberek tüdőrákkal és egyéb bajokkal. Még egy nap, még több vizsgálat. Majd végre a fül-orr-gégészeten rájöttek a problémám forrására, hurrá, másnap mehetek haza. Eljött a másnap, szokásos undorító reggeli és gyógyszerek, de már valahogy jobban esett, tudván amint megkapom a zárójelentést már itt se vagyok. A reggelit megelőzte, a szobatársam COVID tesztje. Reggeli után megjelent egy ápoló, hozott maszkot, amit állandóan viselni kell. Itt már gyanús volt a dolog. És BUMM, pozitív lett a szobatárs reggeli tesztje. Ennek örömére sor került a harmadik tesztemre, ahol az ápoló nem sajnált és az agyamig felnyomta azt a k*rva pálcát. Ránk zárták az ajtót, hogy majd valamikor elviszik a fertőzöttet, addig ne mozduljunk. Érdekes, hogy amíg engem negatív teszt mellett is csak szkafanderben vizsgálgattak, addig itt a valós fertőzöttet nyugodtan hagyják a talán MÉG ebből a szempontból egészséges emberek között. Nem csodálom hogy elkapta a fertőzést, az eddig 5 napos kalandom során nem nagyon láttam a felmosáson kívül másnemű takarítást. Több szobával közös fürdő, wc naponta egyszer. Kilincsek, lámpakapcsolók áttörlése? Ugyanmár. Szóval itt tartok most, várom a teszt eredményét és csak reménykedni tudok, hogy az egyébként meggyógyított szervezetemet sikerült nem megfertőzniük ezzel a gedvával."
Szomorú, de semmi meglepő nincs benne.
A Magyar EÜ régen sem volt világszínvonalú, de legalább a minimumot adták a korábbi kormányok és "csak" a fejlesztéseket spórolták le.
A FIDESZ szisztematikusan építi le 10 éve az egészségügyet, szándékosan.
A koronavírus most épp egy speciális eset, de nyugodj meg, a magyar fertőzések min. 50%-a kórházban kapta el a vírust, nem az utcán...
Viktor! Viktor! Viktor! Viktor! Viktor! Viktor! ....
K R U M P L I ! K R U M P L I ! K R U M P L I !
#1/1
#Régen minden jobb volt... Jobb volt egy nagy lófaxt. Ami változott, hogy már kb. 30 éve nem tudunk bérekben versenyezni a németekkel, az elmúlt 30 évbe a nyomortelepek népe duplájára szaporodta magát és kevesebb munkaképes ember lett. Két megoldás van, vagy legyen magánegészségügy és az adókat ennek megfelelően csökkentsék, vagy GDP arányosan költsünk erre 3x ennyit, hogy Lakatos Dzsuszeppének és a 10 gyerekének is legyen másnapra időpontja az orvosnál. Inkább arról kellene beszélni, hogy melyik a járható út, mert ebben az O1G elbaxta az egészségügyet semmi konstruktivítás sincs, csak gyűlölet politizálás és a probléma gyökerének a kikerülése.
Ilyenek sajnos voltak, lesznek.
Annyit hozzátennék, hogy az unokatestvérem ,aki Ausztriában él 20 éve, majdnem hasonló történetet mesélt el két héttel ezelőtt...Csak neki a komoly gyomorgörcsei miatt kellett kórházba mennie... pedig ugye azt gondolnánk, hogy Ausztriában minden más. Hát nem.
Magyarországon 11 éve egy totalitárius kormány van és dől a propaganda, hogy "jobban teljesítünk" meg "elmúlt8év".
Ehhez képest ami TÉNY, hogy MO-n az EU-ban az utolsók között kullog az EÜ-re költött összeg tekintetében GDP arányosan:
És ez még csalóka is, mert hiába van mögöttünk pár olyan ország, mint Luxemburg a valóságban ők is TÖBBSZÖRÖSÉT költik az egészségügyre, mivel a GDP per capita közel 5x annyi, mint nálunk, tehát a per fő költés is kb. ennyivel több...
Nyilván erről ugye nem a 11 éve tejhatalommal regnáló kormánypárt tehet hanem ... öö soros? a migránsok? brüsszel? esetleg gyurcsány?
Próbáld meg egyszer beszerezni. Tapasztalatból tanul az ember.
Egyébként ha nemcsak rámenős vagy végletekig elkeseredett emberek írnának, hanem létezne tisztességes újságírás, akkor másról se olvasnál. Aki volt kórházban, tudja miről beszélek, aki nem, úgyse fogja megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!