A FIDESZ-KDNP kormány miért nem érdekelt abban, hogy Magyarországon is létrehozzanak egy, a "Szilícium-völgyhöz" hasonló K+F-en alapuló iparágat?
Előre is leszögezném, hogy nem vagyok kormánypárti, viszont jelenleg nem látok a Fidesznél életképesebb és stabilabb politikai pártot, ezért belőlük indultam ki a kérdésemben, illetve azért, mert 2022-ben valószínűleg simán megnyerik az országgyűlési választásokat.
Felvezetésként annyit, hogy nagyjából a Napnál is világosabb az a tény, hogy az információs technológiai iparágé a jövő, viszont a magyar kormány inkább érdekelt az "összeszerelő iparban", mintsem hogy létrehozzon egy, akár államilag finanszírozott, hatalmas IT szektort. Tehetséges egyetemistáink vannak, akik a jobb fizetés miatt sokszor beállnak külföldi multi cégekhez.
Nem lenne jobb az a kormánynak, és végső soron az országnak, ha a versenyképes egyetemistáinknak az egyetem elvégzése után már egyből állásajánlatot tennének, versenyképes bérekkel, így létrehozván egy IT birodalmat hazánkban?
#9 budapesten túlnyomó részt, esetleg szegeden, vagy debrecenben.
Gyártás zajlik, külföldi megrendelések alapján, vagy egyszerű munkaerőkölcsönzés. Szinte semmi kreatív, csak az alja része a fejlesztésnek.
Legtöbbször még azt is egy indiai szabja meg a magyar cégnek, hogy kit, mikor, mennyiért vehet fel a megrendelt projektre.
Te is írtad, hogy külföldi tőke kellene hozzá, aki szerinted adna pénzt, az miért nem a saját hazájában építi ki a vállalatot, céget?
A magyar gazdaságnak nincs biztonságos talaja, nagyon megvagyunk szorítva a sok multi miatt, először a jelenleg működő vállalatokat kellene nemzetközi hírnevet szeretni, aztán lehetne beszélni az ilyen ötletekről.
Az összes neves IT cég egy garázsban kezdett, sokszázezer meg elbukott, már milliárdos méret mellett is.
Nem tartom állami feladatnak.
Az az agyközpont a Lágymányosi hídnál kitermelhető ilyen kis csapatokat.
Kettő sikerest ismerte mm is valamennyire.
A barátom egy Kerepes-Németország-USA háromszögből koordinálja egy nagy infó projekt tesztelési csapatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!