A gödi és többi eset jól mutatja, hogy még városi szinten is összekapnak a koncon a különböző ellenzéki pártok, mi lenne itt ha az országot kapnák meg?
Mindenhol borul a moslék, összekapnak a koncon az ellenzéki "koalició" emberei. Mi lenne itt ha az országhoz jutnának és azon marakodnának?
Városi szinten nem tudnak megegyezni, országos szinten mi menne itt?

Újabb szintre lépett a gödi testületben kialakult feszültség, a momentumos polgármesterrel szembeni testületi bizalmatlanság.
A mai napon a gödi testület DK-LMP-Jobbik koalíciója megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel
- írta közleményében a Momentum.
Körülbelül két hete, július elején írtunk utoljára Gödről: akkor Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere Facebookon azt jelentette be, hogy menesztette az alpolgármestereit. A döntést azzal indokolta, hogy szerinte az alpolgármesterek nem a város érdekeit szolgálták a munkájuk során. A két alpolgármester - Fülöp Zoltán az LMP, míg Lőrincz László a DK politikusa -, mindketten a Gödi Összefogás nevű ellenzéki összefogás keretében jutottak be a testületbe, a polgármester döntésére úgy reagáltak, a momentumos Balogh felrúgja az ellenzéki megállapodást.

Az országos elnökségeket amúgy szerintem sokkal könnyebb összefogni, mint minden egyes kistelepülés vagy kerület helyi embereit. Egy helyi önkormányzat politikusai számára sokkal több tér van az egyéni érdekeiket nézva a pártjuktól független döntéseket hozni, nincs is rajtuk nagy figyelem és egyszerűen túl sokan vannak. Az országgyűlésban sokkal nagyobb a pártfegyelem (erről mondjuk lehetne vitázni, hogy ez tényleg jó dolog-e) és ott jobban tartják magukat a megállapodásokhoz.
Szerintem sokkal egészségesebb egy ország számára, ha koalíciós kormányzás van és a pártok rákényszerülnek néha a konfrontálódásra, ahelyett, hogy 1 ember kezében van minden. Egyedül Orbán Viktoron múlik, hogy mi lesz jövő hónapban az alaptörvénybe írva és senki máson, ez nem normális dolog.

Erre szoktam mondani, hogy szeretnék én olyan romos válaszban élni, amilyenné Botka László tette Szegedet.
Amúgy Gödön kívül, mi az a többi város? Miskolcon, Szombathelyen, Hódmezővásárhelyen, Pécsen és még lehetne sorolni, nem igazán tűnik úgy, hogy egymásnak estek volna.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!