Hogyan látod a Fidesz jövőjét?

Alapvetően két eset lehetséges: vagy elfogadható színvonalon kormányoznak és nagy nemzetközi problémák (pl. újabb világválság) sem játszanak be, vagy külső eredetű nehézségek miatt tovább romlik az ország helyzete.
Ha a Fidesz rosszul kormányoz vagy külső rossz hatások érik az országot, akkor meg fog gyengülni, 2014-re 30-40% közé várható, és baloldali kormány (pl. LMP-MSZP) alakul. Ha jól kormányoznak, akkor megtarthatnak 40-45% körüli népszerűséget, és akkor a megosztott másik oldallal szemben győzhetnek, rossz esetben koalícióra kell lépniük, legvalószínűbben az LMP-vel.
Rövid, néhány éves távlaton a Fidesz jövője biztos, mert még elég fiatal a párt, a vezető politikusai 40-50 évesek, ami ideális életkor a politikai karrier csúcsához. 2014-2018 között a pártnak már nehezebb lesz a dolga, mert 2018-ra már sok új embert kellene találniuk, el kell kezdődnie a fiatalításnak (ami az MSZP-nek pl. nem sikerült). A fő veszély, ami egy külső válságon kívül még a Fideszre leselkedik 2010-14-ben, az az, ha megjelenik egy új baloldali párt, ami azzal, hogy új és baloldali, 2014-ben esélyes lehet.

Sok mindentől függ.
Mit tud kihozni a 4 évből?
Mennyire lesz erős a Jobbik?
Lesz e valami új "hiteles" balos kormány?
Milyen trendek alakúlnak a világ gazdaságban?
Mire kényszerűl az önk választások után?
Hogy sűl el az egykulcsos szja és a ráépített családi adó?
Mennyre képes a nagytőkét " megzabolázni"?
És lehetne hosszasan folytatni, bár a válaszok velejét már az idén, az önk választások után megtudjuk!

Én bízom bennük!
Én nem bánom,hány villát építenek maguknak(mint a többi párt)meg hányan vesznek közülük új autót:..
csak annyira hozzák helyre az országot,hogy a szegény emberek is megtudjanak élni.
Az MaSzoP,már így is kiszopolyazta az utolsó parasztok vérét,mert igen,mindig is így volt,hogy mindent a legalsóbb rétegen hajtottak be,mindig a parasztnak kellet még jobban meghúzni magát,hogy az elit társadalom ne érezzen semmit a válságból!!!
Én nem várok csodát a Fidesztől sem,csak azt,hogy elviselhetőbbé tegyék a létet!
(igaz xarból már nem lehet várat építeni)
Szerintem 4 év múlva is rájuk szavazok majd!

ne vicceljetek mszp soha nem fog már olyan erős lenni...
kormányozni meg pláne...
lmp? kinek kellenek a liberálisok...
inkább végre alakuljon egy jó kommunista párt :*)
http://www.youtube.com/watch?v=DwC4Bb-mSzQ
vesszen a kapitalizmus

A fidesz gyakorlatilag egy kommunista párt. Nem részletezném mert a hívők úgysem fogékonyak az érvekre.
Akik tájékozottak a történelemben vagy veszik a fáradtságot és alaposan utánanéznek rájönnek hogy tökéletesen ráillik a kommunista diktatúra a mostani rendszerre.
Orbánt el fogják kergetni 2 éven belül. A zsarnokok, diktátorok ideje lejárt.

"42%"
tűnjél már 42... "a zsarnok diktátorok ideje lejárt" xDDD
hülye hippi :D
fidesz meg hol kommunista? agyhalott barátom...
legyen végre egy alulról szerveződő nemzeti kommunista mozgalom :)

"Tényleg elég diktatórikus egyébként , hogy bevásárolják magukat a médiába"
Vásárolni bűn? A vásárlás azt jelenti, hogy van egy eladó meg van egy vevő. A vevő tesz egy ajánlatot, az eladó elfogadja, átadja a dolgot a vevőnek, a vevő pedig fizet érte. Stumpf vevő, az RTL klub korábbi tulajdonosai eladók, teljesen szabadon megkötöttek egy szerződést. Az is diktatúra, amikor veszel egy liter tejet, mert "bevásárlod magad a tejbe"?
Ha annyira népszerű a baloldal, akkor biztosan lesz a baloldaliak között néhány gazdag ember, aki felépít egy baloldali kereskedelmi tévét, ha ez annyira fontos. Kérjétek meg a Kóka Janit, hogy ne magánhelikopterre és dubai utazásokra költse a pénzét, hanem vegyen nektek tévét. Érdekes, hogy a jobboldali tőkések már két tévét is alapítottak (Hír, Echo) és felvásároltak egy napilapot (Magyar Hírlap), alapítottak egy hetilapot (Heti Válasz), erre a baloldal miért nem képes, ha annyira fáj nekik, hogy nincs saját tévéjük?
"meg a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát kötelezően ki kell függeszteni, és ehhez hasonlók"
Voltál már kórházban? Dolgoztál már nagyobb cégnél? Akkor nyilván találkoztál már olyan, a falra kitűzött ünnepélyes nyilatkozattal, ami megfogalmazza a cég/intézmény célkitűzését, filozófiáját. Jaj, de diktatórikus, nagyon félünk.

ma 15:52
Köszönöm a tartalmas, tárgyszerű, meggyőző érvelést, amivel megvédted az álláspontodat és amiből én is sokat tanultam :)))))))))))))))))))
Viccesek vagytok ti balosok. (A jobbik is baloldal, mielőtt pampognál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!