A kormány miért csak egy ilyen semmit nem érő intézkedést vezetett be a jelenlegi helyzetben?
Napok óta arról szólnak a hírek, hogy Gulyás Gergely vasárnap délelőtt bejelent valamit, és komoly szigorításokra kell számítani. Én meg már örültem, hogy végre visszahozzák a kijárási korlátozást, és zárva lesz újra minden. Ehelyett annyit csináltak, hogy kategóriákba sorolták az országokat. Ráadásul szín szerint. Hol vagyunk, az óvodában? Legalább egy szigorú határzár, és senki ne mehessen se ki, se be de még ez sem. Gyakorlatilag annyi történik, hogy aki bizonyos országokból jön be, azt szépen megkérik, hogy tesztelje magát vagy menjen két hetes karanténba. Ennek az egésznek semmi értelme.
Pusztít a második hullám, és a kormánytól komolyan egy ilyen nesze semmi fogd meg jól intézkedésre tellett? Ráadásul több orságot sem látok egyik színkategóriában sem. Hol van Olaszország, Franciaország, vagy Ausztria mint legveszélyeztetettebb közül valók? Az már egy fekete kategória leszm csak elfelejtették megemlíteni?
Szerintem nem lett volna értelme kijárási korlátozásokat behozni, ráadásul ekkora esetszám mellett elég nagy társadalmi ellenállásba is ütközött volna. Ha súlyosabb lesz a helyzet, majd biztosan hoznak még egyéb szigorításokat is, de a kijárási korlátozásokat szerinten már csak nagyon indokolt esetben fogják visszahozni. Járványügyi szempontból persze az lenne az ideális ha ezt vezetnék be, de valahogy meg kell találni az egyensúlyt a gazdaságnak is.
Amivel nem értek egyet, hogy Horvátország a zöld zónába került.
"Balaton szezon van"
Aha, tehát balatonszezon címszó alatt veszélyeztetjük többmillió ember életét. Tiszta lap, congratulations társadalom.
"Miért akarsz kijárási korlátozást?"
Talán mert tomboló világjárvány második hulláma szedi az áldozatait, és az előrejelzések szerint sokszorosan durvább lesz az előzőnél. A gazdaság most mellékes. Az emberéleteknek kéne fontosabbnak lennie. Ezt már kb. húszszor leírtam ezen az oldalon, de úgy látszik még mindig sokan nem értik.
"te államcsődöt akarsz?"
Nem akarok államcsődöt, de a gazdaságot át is lehet alakítani, és nem olyan dolgokra építeni amik a jelenlegi helyzet hatására így is úgy is megszűnnek.
"Ha Magyarországon nincs saok fertőzött, és momentán nincsen, akkor minek kéne itthon korlátozni?"
Mert pár hét múlva lesz. Mégpedig nem sok, hanem rengeteg.
"Amivel nem értek egyet, hogy Horvátország a zöld zónába került."
Szerintem is ez a legszánalmasabb. Amíg tétlenül hagyjuk, hogy a birkák fürdőzzenek a tengerbe, addig minden percben egy újabb élet kerül veszélybe ezáltal. De hát a pénz meg a haszon már megint mindent felülír. Felháborító az emberiség hozzáállása ehhez az egész helyzethez.
"Mert pár hét múlva lesz. Mégpedig nem sok, hanem rengeteg."
Akkor majd pár hét múlva bezárunk.
"Nem akarok államcsődöt, de a gazdaságot át is lehet alakítani, és nem olyan dolgokra építeni amik a jelenlegi helyzet hatására így is úgy is megszűnnek"
Akkor szűnnek meg ezek, ha idióta módjára hagyjuk csődbe menni őket és felesleges korlátozásokkal ideje korán tönkretesszük őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!