Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Budapest is így...

Szerintetek Budapest is így fog járni Karácsony vezetése alatt, és csak veszítenek, nem bővülnek, mint ahogy Hódmezővásárhely járt Márki-Zay Péterrel?

Figyelt kérdés

"Ötmilliárd forintot vesztett Hódmezővásárhely azzal, hogy Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester miatt meghiúsult a tudásközpont és könyvtár építése – jelentette ki Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő csütörtökön az alföldi városban. a korábbi városvezetés 2017 májusában állapodott meg a kormánnyal a Modern városok program keretében az új könyvtár és tudásközpont építésének csaknem ötmilliárd forintos támogatásáról. A lakossági igényeknek megfelelően négy alkalmas, belvárosi helyszínt is kiválasztottak, majd nemzetközi tervpályázatot írtak ki, amely 2018 tavaszán eredményesen le is zárult.... Márki-Zay Péternek az időközi választáson egyik kampányígérete volt, a könyvtár nem a tervezett Kossuth téri helyszínen valósul meg, 2018 őszén pedig egy internetes szavazást követően egy másik belvárosi telket választottak. Ezt követően több mint egy évig nem történt semmi, az idei év elején pedig a polgármester bejelentette, mégsem ott, hanem egy a központtól távolabb eső helyszínen építenék meg a könyvtárat, így a nulláról újra kell kezdeni a tervezési folyamatot.A kormány miután a beruházás megkezdése éveket tolódott, és az önkormányzat a megállapodás újabb módosítását kérte, nem engedélyezte a támogatási okirat meghosszabbítását. A városnak vissza kell fizetnie a korábban folyósított támogatásokat.... miután az önkormányzat megszegte a szerződéseket, és nem indította el a beruházásokat, más, a Modern városok program keretében tervezett projekt – így a külterületi kerékpárút-hálózat több mint 100 kilométeres meghosszabbítása, több iskola bővítése – is veszélybe került"

[link]

2020. júl. 9. 17:25
A kérdező szavazást indított:
Nem, Budapesten nem ez fog történni.
Nem, Budapesten Karácsonyék más beruházásokat fognak csak megvalósítani azok helyett amiket Tarlósék meg a kormány szerettek volna.
Semmi köze egymáshoz a két városban történteknek.
Igen, Budapesten is el fognak maradni egyes beruházások.
Igen, Budapesten Karácsony is éppen úgy csak kampányol és nem a várossal foglalkozik, ennek ott is meg lesz a következménye.
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Szépen előadtad ezt a mesét, csak valahogy kimaradt egy igencsak aprócska részlet. Hogy a beruházást (és minden mást is) a fideszes többségű önkormányzati közgyűlés fúrta meg.
2020. júl. 9. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
62%

Az a baj, hogy eddig amit csak hallottam ellenzéki polgármesterekről, az nem túl fényes jövőt vetít előre. Gondolok itt a fővárosra, Miskolcra, Gödre stb.

Volt egy poszt a "Budapest városháza" facebook oldalon, amin nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Nevezetesen az "500.000 UTAS" című képük volt. Most vagy telibeköpik a szavazóikat és hülyét cisnáltak belőlük vagy ők maguk a hülyék a városházán.

2020. júl. 9. 17:48
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Ja és nem beszélve arról, amikor megkéselték a cigányok azt a 2 fiatal srácot.. Karácsony annyit nem bírt kiköhögni, hogy "Részvétem", helyette elkezdett nácizni, mint valami retardált.
2020. júl. 9. 17:51
 4/12 A kérdező kommentje:
#1 Nem adtam elő semmit. Egy cikket másoltam be csupán.
2020. júl. 9. 18:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy szeretem az idióta lepontozókat :D Dehát el kell fogadni annak, aki az igazságot mondja ki, hogy sok a szemellenzős :)
2020. júl. 9. 18:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Miskolcról mit hallottál?
2020. júl. 9. 20:13
 7/12 anonim ***** válasza:
7%

Amúgy nehéz ez az egész kérdés, hiszen nem tudhatjuk, hogy a helyiek valóban mit akarnak. Itt nálunk Egerbe, hiába volt 4-5 milliárd forint, az előző városvezetés ebből a pénzből tonnával rendelte a térköveket, csökkentette a zöld felületet és a parkoló helyek számát. Persze az egészről senkit meg nem kérdeztek, csak tapsoljunk, hogy fejlődik a város. Hát választáson meg is lett ennek a stílusnak az eredménye.

Az mondjuk valóban jó kérdés, hogy a 2019 októberéig még Fideszes többségű testületet mi akadályozta a cselekvésbe?

2020. júl. 9. 20:39
 8/12 anonim ***** válasza:
28%
Értem, szóval ha a fideszes kormánynak nem tetszik hogy egy város ellenzéki polgármestert választott, és ezért megvonja a forrásokat adott várostól (lásd hűtlen kezelés, mivel semmi joguk hasraütésre osztani vagy nem osztani pénzt mikor minden település és minden ott élő egyformán adót fizet), akkor ezért is az ellenzék a hibás. Remélem holnapig kitaláljátok hogy Kaleta pedofilügyében miért/hogyan hibás az ellenzék!
2020. júl. 9. 20:57
 9/12 anonim ***** válasza:
27%

"Karácsony annyit nem bírt kiköhögni, hogy "Részvétem","

És Orbánod és csókosai?

2020. júl. 9. 21:12
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

"Remélem holnapig kitaláljátok hogy Kaleta pedofilügyében miért/hogyan hibás az ellenzék!"

Az már régen meg volt.

[link]

2020. júl. 9. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!