Szerintetek az MSZP mikor fog végleg megszűnni?
Remélem, még a 2014-es választások előtt szétesnek, hogy aztán áprilisban az országgyűlésből, júniusban az EP-ből, októberben pedig az önkormányzatokból zuhanjanak ki :)
A pénz tartja össze, de igencsak sok pénz.
Az MSZP jelenleg nagyon gyenge. Ha a Fidesz ezt a politikát folytatja, és valóban beindul a gazdaság is, ami mindenképpen megtörténik, hiszen a világ gazdasága is húzni kezd majd.
És ha a bűnözés is csökken, ami azért még elég kérdéses, hogy meg fog-e történni, látva a jelenlegi állapotokat.
Szóval, ha mindez bekövetkezik, akkor 2014-et simán viszi a Fidesz, és a baloldal is megerősödik közben. De inkább már az LMP tábora.
De ha a cigányság nagy része továbbra is ily módon viselkedik, akkor is gyengül ugyan a Fidesz, de viszont a Jobbik erősödik.
Az én koncepciómban a jövő a Jobbiké vagy az LMP-é, az MSZP-nek kevés esélye van, főleg, hogy sok oldalról támadják nagyon intenzíven.
Ráadásul elveszti a médiafelületet is. Kizárt, hogy 2/3-dal a Fidesz ne szerezze meg a médiát magának, és ez is folyamatban van már.
Akkor fog megszűnni, amikor valaki észreveszi a lehetőséget és alapít egy baloldali pártot. Ez valami nagyvállalkozó lesz. Ha 2012-2013-ig lpétrejön az új baloldali párt, akkor 2014-ben az 5%-os küszöb már nagyon veszélyeztetni fogja az MSZP-t. Ha a jelenlegi pártok maradnak, és a kormány rosszul teljesít, akkor erős (10-20%) maradhat az MSZP, de akkor is a Fidesznek lesz több esélye 2014-ben, pl. összefogva az LMP-vel. Ha az LMP az MSZP-vel fog össze, attól csak meggyengül és marad a lassú lemorzsolódás mindkét párt számára ellenzékben.
Az MSZP szavazótáborának nagy része 60 év fölötti, 2020-ra a mostani szoci szavazók közel fele már nem fog élni. Én a párt kimúlását a 2014 és 2018 közötti ciklusra várom, 2014-ben szerintem még bejutnak valamivel a küszöb fölött. Jelenlegi ellenzéki teljesítményük nulla, az LMP és a Jobbik mellett szinte láthatatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!