Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az miért baj ha baloldali...

Az miért baj ha baloldali létemre tisztelem Trumpot?

Figyelt kérdés

A hazai demokratikus ellenzék híve vagyok, Karácsonyra szavaztam az önkormányzati választáson és a 2018-as országgyűlési választásokon is. Hiszek a jogállamban, a szabad piacban, a demokráciában, a fékek és ellensúlyok rendszerében, a toleranciában, az emberi jogokban, a nyugati értékekben. Ezért szimpatizálok a baloldali ellenzékkel, mert jelenleg ők azok akik képviselik ezeket az értékeket. A lényeg az, hogy ezzel együtt tisztelem Donald Trumpot, az USA jelenlegi elnökét. Emiatt a baloldali ismerőseim gyakran támadnak azzal az indokkal, hogy " de hát a Trump olyan mint az Orbán". Ez hülyeség. Orbán és a fideszesek való igaz, hogy szeretik Trumpot de ez nem kölcsönös. Trump tavaly májusban találkozott először Orbánnal úgy, hogy már jóval előtte minden más ország miniszterelnökével beszélgetett a kelet-közép-európai régióban. Vele utoljára, tehát ez is bizonyítja, hogy sz**ba se veszi ezt a felcsúti törpét. Trump nagyon helyesen kimondta azt is, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa és fontosnak tartja Izrael érdekeit. Az ENSZ azelőtt folyamatosan bírálta Izraelt, Obama Izrael-ellenes és muszlimbarát volt. Trumpot sokan vádolják rasszizmussal, pedig ez nem igaz. A muszlim szélsőségeseket gyűlöli, illetve szigorított a határellenőrzésen is, amelyre szükség volt a mexikóiak miatt. A négereket sem gyűlöli, csak a mostani szélsőbalos, bűnöző hordákat gyűlöli akik Black Lives Matter címen fosztogatnak és terrorizálják a lakosságot. Trump az amerikai gazdaságot és egészségügyet is rendbe hozta. Én baloldali vagyok és tisztában vagyok vele, hogy Trump a Republikánusok elnöke, amely egy valóban jobboldali konzervatív párt, de úgy gondolom, hogy ők a legjobb választás Amerikának.

Mi a probléma ezzel?

2020. júl. 5. 20:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, gondolj amit akarsz.
2020. júl. 5. 20:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinnem hogy tul sok ember azzal foglalkozna hogy kit tisztelsz.
2020. júl. 5. 20:56
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem rólam szól a kérdés hanem Trumpról.
2020. júl. 5. 21:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés? Azt tisztelsz, akit akarsz, nincs ezzel semmi baj.
2020. júl. 5. 21:11
 5/14 anonim ***** válasza:
46%
"bűnöző hordákat gyűlöli akik Black Lives Matter címen fosztogatnak és terrorizálják a lakosságot. " Ezt minden épeszű ember gyűlöli. Nincs baj veled.
2020. júl. 5. 21:14
 6/14 anonim ***** válasza:

"Trump az amerikai gazdaságot és egészségügyet is rendbe hozta."

Milyen egészségügyi intézkedéseket hozott, mert én csak azt olvastam, hogy még az Obama által indítottat reformokat sem bírta leállítani, pedig ellene volt/van. Ezen kívül például a diákhitelekre semmilyen megoldást nem talált, anélkül pedig nehéz rendbe tenni az amerikai gazdaságot.

2020. júl. 5. 21:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Ahogy elolvastam a kérdést már sejtettem miért kedveli egy "magyar baloldali" Trumpot. Nem tévedtem! Már első érvként felhoztad Izraelt.

A magyar baloldalnak van egy hatalmas problémája!

2020. júl. 5. 21:49
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem vagy baloldali. A baloldaliság és a szabad piac nem fér össze.
2020. júl. 5. 22:16
 9/14 A kérdező kommentje:

Miért lenne az probléma ha Izraelt pártolom? Izraelnek minden joga megvan a létezéshez, hiszen a zsidóság őshazája és nem az araboké. A környező arab államok a tengerbe dózerolnák legszívesebben. A terroristák folyamatosan rakétáznak, ártatlan civilek halálát okozva ezzel. pl a HAMASZ amely egy terrorszervezet. A zsidó kultúra sokkal közelebb áll Európához mint a muzulmán. A muzulmán terroristák az egész nyugati kultúrkörre ellenségként tekintenek. A nyugati baloldali pártok/mozgalmak egy jelentős része elítéli Izraelt és muzulmánokat támogatja. A valóban háborús övezetből jött menekülteket igenis be kell fogadni, ezért felháborítónak tartom azt a gyűlöletkeltést amit Orbánék művelnek velük szemben. Ugyanakkor a nyugati szélsőbalos álláspontot sem támogatom amely iszlamizálná Európát. Az ENSZ is folyamatosan bírálta Izraelt amiért az megvédi magát a terroristáktól. És mielőtt még megkérdeznéd, nem vagyok zsidó de fontosnak tartom, hogy a szentföld az ő kezükben legyen, mert az a hazájuk!

"Milyen egészségügyi intézkedéseket hozott, mert én csak azt olvastam, hogy még az Obama által indítottat reformokat sem bírta leállítani, pedig ellene volt/van. Ezen kívül például a diákhitelekre semmilyen megoldást nem talált, anélkül pedig nehéz rendbe tenni az amerikai gazdaságot."

Trump megreformálta az egészségügyet, csökkentette az adókat és a vállalkozók terheit, az olcsó importárukra büntetővámokat vetett kik, megadóztatta a kínai tömegtermékeket. Emellett felül vizsgálta a szabadkereskedelmi egyezményeket és komolyan bekeményített Kínával szemben és még lehetne sorolni.

2020. júl. 5. 22:18
 10/14 A kérdező kommentje:

"Nem vagy baloldali. A baloldaliság és a szabad piac nem fér össze."

Így a helyes:

A KOMMUNIZMUS és a szabad piac nem fér össze.

A tisztességes baloldaliság igenis összefér a szabad piaccal!

2020. júl. 5. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!