Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem lenne jó...

Csak szerintem lenne jó bevezetni az eurót? Ha igen,miért?Ha nem,miért?

Figyelt kérdés
Pedig nem vagyok az a nagy EU párti,meg DK-s sem vagyok,de szerintem be kéne nekünk is vezetni.

2020. jún. 25. 18:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Azon kívül, hogy nem tudnának úgy spekulálni vele mint a forinttal semmi más előnye nem lenne. Meg ha az egyik tagállam a csőd szélére kerülne akkor már nekünk is bele kellene szállni annak megtákolásába.
2020. jún. 25. 20:43
 12/25 anonim ***** válasza:
71%

#10 tévedés! Ha Budapest környékén laksz akkor ugorj el egyszer Párkányba (szlovákia). Hasonlítsd össze egy ottani Lidl és egy itteni áraival... (Kb ugyan azt kapni ott is)

Körülbelül tíz-húsz százalékkal olcsóbb minden.

2020. jún. 25. 22:11
 13/25 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 12,

ugye tudod,hogy Szlovákiában csak 20 százalék az ÁFA?

Ebből fakad,hogy ott olcsóbbak az áruk.

2020. jún. 25. 22:15
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
#13 aham, lehet. Itt is lehetne annyi. Miért nem annyi?
2020. jún. 25. 22:17
 15/25 anonim ***** válasza:
75%

"#13 aham, lehet. Itt is lehetne annyi. Miért nem annyi?"

Mert a magyar politikusok nem értenek a gazdasághoz.

A magas adók megfullasztják a fogyasztást, ami egy piacgazdaság motorja.

2020. jún. 25. 22:37
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

Nem szeretném,hogy miért nem,azt kifejtették előttem.

Szlovákiaban éltem a váltás idején,volt időszak,amikor párhuzamosan használtuk a két pénznemet.Csúnya dolog,de sok kisebb boltsos ott húzta csőbe az embereket,ahol akarta,főleg idősebbeket.Szlovákia döntő többsége visszasírja a koronát,köztük én is.

2020. jún. 25. 22:56
 17/25 anonim ***** válasza:
54%
A fideszesek nem szeretnék, mert akkor akkor elveszne az erős nemzethy forintjuk.
2020. jún. 25. 23:02
 18/25 anonim ***** válasza:
78%

Az Euro bevezetésének a kockázata, hogy úgy járunk mint például az olaszok - például drasztikus áremelkedések formájában.

[link]

Jelenleg a 27 Uniós tagállamból 19-nek az Euro a hivatalos pénzneme. Svédországban népszavazás volt 2003-ban amelyen az Euro bevezetését elutasították a svédek.

[link]

Kérlek olvassátok el ezt:

(idézet a a belinkelt cikkből)

"""A tagországok nagyobbik hányada számára veszteséget hozott a közös európai valuta. A bevezetés két évtizedes évfordulójára készült tanulmány szerint az euróval a kevésbé fejlett országok elveszítették valutájuk leértékelésének lehetőségét, ami alacsonyabb gazdasági növekedést, nagyobb munkanélküliséget és visszaeső adóbevételeket hozott. A vizsgált nyolc országból csak Németország és Hollandia nyert számottevően a közös valutával, míg Portugália és Olaszország, sőt Franciaország is hatalmas veszteséget szenvedett."""

A teljes írás:

[link]

2020. jún. 25. 23:46
 19/25 anonim ***** válasza:
58%
Talán Magyarország mégsem teljesít olyan jól ha még az euró bevezetését sem bírná.
2020. jún. 26. 09:47
 20/25 anonim ***** válasza:
69%
Nem csak szerinted, mert van még, aki így gondolja.
2020. jún. 26. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!