Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje?
9/11 anonim ***** válasza:
"Kedves utolsó...ha nem fogna össze a sok ellenzéki törpepárt,akkor lehet nem lenne beszorulás a két ganajtúró közt..."
Ebben nagyot tévedsz! A megosztott ellenzék egy évtizede garanciája annak, hogy az egyik ganajtúró vezesse az országot a "divide et impera" elve alapján.
Az ellenzéki összefogás pillanatnyilag az EGYETLEN gyakorlati kiút a helyzetből, amitől azt remélhetjük, hogy eljöhet egy olyan korszak, amiben nem orbán viktornak és nem Gyurcsány Ferencnek hívják végre a miniszterelnököt!
Egyelőre Gyurcsány pártját ebből az összefogásból nem lehet kihagyni - de ez nem jelenti azt, hogy neki kell a miniszterelnöknek lennie!
Az undorító fidesztől nem várhatjuk, hogy orbán viktor helyett valaki mást indítson el, aki demokratizálja az országot és a pártját.
Kizárólag az ellenzékben reménykedhetünk, csak tőlük remélhetünk annyi belátást és bölcsességet, hogy esetleg nem Gyurcsányt indítják miniszterelnök-jelöltnek!
#12/12
A Fidesz az ellenzéki nagy összeborulás kezdete óta 44%-ról 56%-ra növekedett. Ha számodra Gyurcsány a járható út, akkor majd ne értetlenkedj a választások után. Magyarország már egyszer NEM-et mondott az MSZ(M)P-re, Fletóra és a többi törpepárta, aki lett belőlük, fűszerezhetitek ezt Jobbikkal, Momentummal, LMP-vel, attól még xar íze marad. Azzal a 20%-al nem nyert annyit a centrum, mint amennyit veszített. Gyurcsánnyal ha lehet is kormányt váltani, de nem érdemes.
#13 Tanulj meg olvasni, kedves, utána majd beszélgetünk.
Én azt írtam, kicsi oktondim, hogy "Kizárólag az ellenzékben reménykedhetünk, csak tőlük remélhetünk annyi belátást és bölcsességet, hogy esetleg NEM Gyurcsányt indítják miniszterelnök-jelöltnek!"
Sajnálom, ha képtelen vagy értelmezni egy összetett mondatot. És remélem, hogy ehhez mérten nincs alapfokú érettségi diplomád (sem)!
#14/14
Ha a kormányban Gyurcsánynak meghatározó szerepe van (pl. az 50%-ból 20% az övé) az nekem Gyurcsánykormány, nem a szövegértésemmel van a baj, tökéletesen értem, hogy te mit akarsz mondani, csak éppen neked járható út a kormányváltás Fletóval, nekem meg nem. Teljesen mindegy, hogy kit tesznek meg miniszterelnökjelöltnek. Ellenzéki oldalon szerinted van olyan vezető, mint O.V. a Fideszben olyan értelemben, hogy nem egy bábu lenne hátamögött a 2002-2010 közötti kormánnyal? Mert szerintem nincs. Sokat meg számomra az nem oszt-szoroz, hogy ki a bábu a kirakatban.
"Ellenzéki oldalon szerinted van olyan vezető, mint O.V. a Fideszben...?"
Istenem, csak ne is legyen! Ha az ellenzék is átalakul valaha egy fentről diktált, egyetlen ember által távvezérelt, a demokratikus alulról szerveződést hírből sem ismerő, agymosott, undorító droidbandává, mint a fidesz - na az lesz az a pont, amikor már biztosan becsomagolok és elmegyek én is egy még normális országba (mint annyian, akiket már így is sikerült elüldözni).
Az ellenzékben látom az UTOLSÓ esélyt a demokratikus, alulról szerveződő, politikai VITÁKAT folytató, konszenzus- és kompromisszumkereső, jogállami szemléletű, a fékek és ellensúlyok rendszerét is biztosítani képes, az EGÉSZ TÁRSADALMAT leképezni szándékozó, a civil szférára is támaszkodó, emberarcú államszerveződés biztosítására.
Csak ti hiszitek azt, hogy minél diktatórikusabb, lebutítottabb, uniformizáltabb, agymosóbb és egysíkúbb egy rendszer, annál jobb. Ti valóban egy fölülről távvezérelt egypártrendszert és minél szigorúbb fegyelmet igényeltek, és azt is érdemeltek (talán nem is lehet veletek máshogy, ezt elismerem). De szükség van az értelmes, gondolkodó emberek számára is politikai közösségekre, amelyek sokszínű és demokratikus módon képezik le a társadalmat és politikai VITÁKBAN szeretnének döntéseket hozni, civilizált, európai módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!