Csak én látom úgy, hogy a baloldal teljesen megváltozott? Régen a baloldal a munkásosztályról szólt, ma meg már az LMBTQ-ról. Miért?
Melyik baloldali párt áll ki a szakszervezetek mellett? Melyik baloldali párt harcol a tőkés elnyomás ellen?
Változott a politikai profiljuk, egyszerű. A munkásréteg politikai befolyása esett a kommunizmus széthullásával. Ahogy azonban kezdték felkapni a feminista + gender dolgokat, rájöttek, hogy ezzel új réteget sikerül megfogniuk maguknak.
(Tegyük fel: Például Széchenyi is ma már kőkeményen konzervatív politikusnak számítana, pedig korában összeforrott a liberalizmus fogalmával.)
Azért mondjuk ki, a jobboldaliak között sem csak fegyvermániás, asszonyverő, moonshiner redneck-ek vannak. :D
"Melyik baloldali párt áll ki a szakszervezetek mellett?"
Hát, nem tudom, hogy milyen kiállást akarsz.
A rabszolga törvény ellen összellenzéki tüntetés volt.
Minthogy a munkásosztály kb megszünt, nehéz volna képviselni.
Az USA-ban már 10% közül van az ipari foglalkoztatottak száma.
Magyarországon se nagyon volt munkáspárti se Rákosi, se Kádár, az MSZP milliárdosait már ne is említsük.
Két év múlva már MSZP se lesz.
"MSZP milliárdosai"
Ez annyira szorosan nem kapcsolódik a témához, de mondanál ilyen milliárdosokat? Csak azért kérem, mert még Gyurcsány sem milliárdos kategória.
Amúgy mellékesen, ahhoz, hogy képviselj egy csoportot nem kell a tagjának lenned. Szerintem egy magasan képzett ember adott esetben jobban tudja a munkásosztály érdekeit képviselni, mert pl. ismeri az oda vágó jogszabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!