A Momentum lett a legerősebb ellenzéki párt júniusra?
A júniusban eddig megjelent 2 közvélemény-kutatás szerint a lilák megelőzték a DK-t:
- a Mediánnál (június eleje): Momentum 11%, DK 10%, Jobbik 7%, MSZP 3%
- a Nézőpont Intézetnél (június 3-5.): Momentum 14 %, DK 12%, Jobbik 9%, MSZP 4%
Engem nem kérdeztek meg. 😀
Pedig én jobboldali vagyok.
A közvéleménykutatások nem pontosak, lásd az EU választást.
A közvéleménykutatások maguk is 2-3%-os hibahatárral dolgoznak - és le is írják hogy ilyen 1-2%-nyi különbség a hibahatáron belül levő változás/különbség. Az tehát hogy az egyik párt 11% a másik 10% nem jelent valós különbséget.
A közvéleménykutatók is mindig elmondják, hogy nem a pontos % a fontos és értékelhető, hanem a hónapok mérésein megjelenő tendencia. Vagyis ha februárban, márciusban és azóta is folyamatosan 1%-kal többet mérnek a momentumnak, mint a dk-nak, akkor valószínűleg tényleg kicsit nagyobb a támogatottsága. ha viszont ez havonta változik és hol egyik, hol másik vezet 1-2%kal, akkor az csupán annak köszönhető, hogy a megkérdezett 1000 emberben éppen kicsit több vagy kevesebb volt a támogatóik aránya.
Állítólag a bolondok házába csak azokat veszik be (helyszűke miatt), akik hisznek a közvéleménykutatóknak.
Súlyos állapotuk miatt még a várólistát is mellőzik náluk.
"A Momentum lett a legerősebb ellenzéki párt júniusra?"
Már harminc évvel ezelőtt is az volt, csak akkor szdsz-nek hívták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!